2 Kasım 2012 Cuma

İstanbul'da Gençlerbirliği Sokağı!



Yaklaşık 1 buçuk yıl önce blogda sosyal medyada gördüğüm bir resmi paylaşmıştım. Resimde "Gençlerbirliği Sokak" yazılı bir tabela vardı. Takımımızın ismini taşıyan bu sokağın asıl ilginç yanı da İstanbul'da olmasıydı. Biraz Google maps'ten araştırma yapınca İstanbul Kartal'da bir sokak olduğunu bu sokağı kesen caddenin de Ankara Caddesi olduğunu öğrenmiştim ve giden olursa resimlerini çekmesini rica etmiştim.

Bir buçuk yıl aradan sonra çok sevdiğim ağabeyim Ahmet Günen'in mesajı geldi. Mesajında Kurban Bayramında İstanbul'a gidince yazımı hatırlayıp her zaman yaptığı gibi fotoğraf makinesini kapmış ve sokağımızın taze taze resimlerini çekmiş

"Kartal Meydanına gittim, yerini aşağı yukarı bilmekle beraber civardaki esnafa sordum. İlk sorduğum esnaf "İki sokak ileride" dedi. "Gençlerbirliği Sokağı tabelasını büyük bir heyecanla fotoğrafladım. Sokağı aslında bu kadar mütevazi beklemiyordum. Ama olsun, taraftarı olduğum Ankara kulübünün İstanbul Kartalda bir sokağa verilmesi bizler için her halukarda gurur vericidir. Bu arada sokak tabelaları değişmiş. Eski mavi renkli tabelaların yerine kırmızı renkli tabelalar monte edilmiş. Ve tabelada, sokağın hangi ilçeye ve mahalleye bağlı olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca adres arayanlara diğer bir kolaylık sağlanmış, misal olarak çektiğim fotoğrafta sokağın 2 ve 14 numaranın arasındaki binaların olduğu yazılı..."
diyor Ahmet ağabey mesajında. Kırmızı arka planda daha güzel durmuş takımımızın ismi bana göre.


Yukarıdakiler de Ahmet ağabeyin dediği gibi mütevazı sokağımızın tam ortasından iki yönüne doğru bakışı. Daha sonra bir de Gençlerbirliği sokağını kesen Ankara Caddesi'ne döndürmüş Ahmet Ağabeyim objektifini..

Taşıt trafiğine kapalı sokaklar bu yönüyle Ankara'da Sakarya Caddesine, mimari yönüylede Anafartalar Caddesi'ne benzetmiş Ahmet ağabey bu caddeleri. Ankara Caddesinin de Gençlerbirliği Sokak gibi mütevazı olduğunu da eklemiş.

Bu fotoğrafta Ankara Caddesine boylu boyunca bir bakış.

Türkiye'nin herhangi bir köşesinde takımımızın adını taşıyan şeyler görmek gurur verici, bunları görüntülemek ve taraftarımızla paylaşmakta yapılabilecek en eğlenceli işlerden olsa gerek. Bu paylaşım fırsatını bana verdiği ve bu değerli resimleri çektiği için Ahmet Günen ağabeye buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Hala gidip sokağı ziyaret etmek isteyen varsa açık adres; Kordonboyu Mahallesi, Kartal/İstanbul, Posta Kodu: 34860

Buda 1,5 yıl önceki yazımızın linki
Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara