21 Ağustos 2012 Salı

10 Dakikalık Gençler!

 Sezon açılışını yaptık. Bende takımı ilk kez çıplak gözle stadyumda izledim. TSYD Kupasında Sivas karşısında alınan 7-1'lik galibiyet, maça damgasını vuran Jimmy, La Liga'nın havasını solumuş Lekic filan derken baya heyecanlıydım takımdan açıkçası. Beni heyecanlandıran şeyler bu yazdıklarımdı lakin maçta en büyük hayal kırıklığı yaşadım.

Maçın geneline bakacak olursak iyi oynadığımızı söyleyemem. Hatta 80. dakikaya kadar Antalya daha iyi görüntü çizdi. Bize göre daha takım gibiydiler. Özellikle ilk yarıda ara paslarıyla inanılmaz tehlikeler yaşattılar. Biz ise cılız bir kaç atak yapabildik sadece. Özellikle orta alan çok zayıftı. Antalya'yı bu kadar üstümüze çeken, golü bulmasını sağlayanda orta sahayı rakibe teslim etmemiz oldu desek yalan olmaz.
 Defansımız çok iyiydi diyebilirim. Zaten çok gol yemediysek, ilk yarıyı gol yemeden kapattıysak defansın hakkını vermek gerekiyor. Bunun yanında hücum hattı da 80. dakikaya kadar oldukça etkisiz kaldı.

İlk hayal kırıklığım La Liga havasını solumuş Dejan Lekic oldu. Oyunda kaldığı süre boyunca uzun boyunun avantajını kullanamadı bir türlü. Top indirme, top saklama konusunda varlık gösteremediği gibi ayağına gelen bir kaç topa da hiç gücü yokmuş gibi vurunca hayal kırıklığı oldu haliyle. Çok tutuk başladı Herve Tum'u arattı ama biz Tum'u 8 hafta bekledik Lekic'e de aynı tolerans gösterilecektir elbette.

İkinci hayal kırıklığı ise TSYD'nin yıldız Jimmy Durmaz oldu benim gözümde. Sol kanatta bir türlü varlık gösteremedi. Top kayıplarıyla dikkat çekti sadece. Yerini Oktay Delibalta'ya bırakmasıyla maça hareket geldi.

Maça tutuk başlayan Zec, Oktay ile açıldı. Oktay 2 dakikada 1 gol 1 asist ile maçın yıldızı oldu. Zec attığı iki golle son 10 dakika tutukluğunu attı umarım sezonun devamı daha güzel olur Zec ve bizim için.
80 dakika Antalya'nın hakkı olan maçı Oktay 10 dakikada bizim için aldı. 4-4-2 aslında güzel bir taktik böyle kilit açma oyunları için ama orta sahada Azofeifa'nın yanında Mehmet Kara ile sezon geçmez.

Beğendiklerime gelirsek defans iyi sinyaller veriyor özellikle yeni sol bek Dusko Tosic'i 90 dakika verdiği mücadelesi ve etkili oyunuyla çok beğendim. Hurşut ve Aykut kaldığı yerden devam ediyor. Orta saha da Azo çok kayboldu bugün ama yanına etkili bir isim geldiği takdirde dağıttığı toplarla maestroluğa devam edecektir.

80 dakika kötü oynadığımız bi maçı 0-1'den 3-1 çevirmekte güzel bir bayram hediyesi oldu herşeye rağmen. Eğer Lekic ve Jimmy'nin tutuk kalması bu maçlıksa çok can yakacak bi takım olabileceğimize inanıyorum. Takım olma sürecinde biraz daha sabır lazım sanıyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara