22 Ocak 2010 Cuma

Gençlerbirliği Ve Rakiplerimiz 2009-2010 Sezonu 18. Hafta


2010 yılının ilk lig maçını, ilk yarının flaş takımlarından Kayserispor ile Kadir Has Arena'da oynayacağız. Devre arası hazırlık kampları, transferler derken ikinci yarı bizim için Pazar günü başlıyor.Öncelikle takımımız başta olmak üzere bütün kulüplerimize ve taraftarlara hayırlı olsun diyeyim.


Gençlerbirliği'nden başlayacak olursak, devre arası hazırlık kampında Gaziantep'ten alınan mağlubiyet ve Köln maçında gelen beraberlik dışında yaptığımız maçlarımızı kazandık. Takıma sezon başından beri gurbetçi akını var, devre arasıda devam etti ve ilk olarak Hollanda'dan Abdülhamit Yıldız, ardından Galatasaray'ın 2 gurbetçisi Serkan Çalık ve Alparslan Erdem takıma katıldı. Ancak bu Galatasaray'dan gelen yeni isimlerin uzun süredir sakatlıklarla boğuşmaları sebebiyle Kayseri ile yapılacak maçta forma giyme durumları meçhul. Alparslan Erdem geçirdiği son ameliyat ile 1.5 ay kadar yokmuş. Gelen isimler dışında gidenlerin olmaması ilginç ve sevindirici bir durum bizim için. Orhan Şam, Mustafa Pektemek, Harbuzi, İlhan gibi isimlerin söylentileri çıktı, takımı olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyorum. Yeni transferlerden tam anlamıyla yararlanamayacak olsakta eksiğimiz yok, kaldığımız yerden devam etmeye hazırız. Ayrıca şu sıralar Jurica Vranjes ismi dolanıyor. ilk maça yetişemeyecekte olsa, takıma tecrübesiyle bile katkı yapabilecek bir isim bana kalırsa.


Kayseri cephesi ise sorunlu gözüküyor şu sıralar. Mehmet Topuz transferinde etik dersi veren yönetim, bizden Troisi'yi kaçırmış ancak gözüken o ki kendilerine yar olmamıştır bu futbolcu. Sansasyonlarının ardı arkası bu dönemde kesilmedi. Bu sefer kahraman ilk yarı da defansın başarılı ismi Ali Turan idi. Gitmek istediğini söylediği için kadro dışı kaldı. Futbolcuya insan değilde ticari malmış bir metaymış gibi davranan Kayseri yönetimi, Ali Turan'ı da sürekli birilerine sattı ancak yine ellerinde kaldı. Tolunay hoca da bi şekilde tutuştu ve futbolcusunun affını bekliyor. Yöneticisi etik dersi verir, Galatasaray ile dalga geçmesini bilir ancak iş transfer olunca kurallar tabular yıkılıyor Kayseri için. Manisaspor'dan transfer edilen kaleci Orkun Uşak, statü gereği bir sezonda 2'den fazla takımda oynayamayacağı için lisansına vize alamamış. Kayseri'nin iş bilir(!) yöneticileri böylelikle bir bombaya daha imza attı. Orkun'u oynatamayacak Kayseri, bizim maçta as kalecisi Süleymanou'nun Afrika Kupası'nda olmasında dolayı çaresiz kalmış durumda. Diğer kalecisi Yusuf'un sakat olması ile son kalecileri Gökhan Değirmenci'ye kaldı takım. Ancak bu isiminde formsuz olduğu söyleniyor. Kayseri'de durum bundan ibaret. Sorun sorun ve sorun.


Bütün sorunlara rağmen, deplasman faktörünü de göz önüne katarsak, ilk yarının bu flaş takımını yenmek kolay olmayacak. Özellikle defansta verebileceğimiz açıklar Makukula'nın iştahını kabartabilir. Tabi ki kazanmamızı istiyorum ancak yine de mantığımla düşününce puan çıkarmak güzel sonuç gibi duruyor. İlk maçta da hatırlanacağı üzere berabere kalmıştık kendi sahamızda. Eğer durum uygun olursa Kayseri'ye gitmeyi de düşünüyorum. Zaman ne gösterir bilinmez ama maç sonu öyle yada böyle maç sonu yorumumu burdan ve www.goal.com/tr adresinden takip edebileceksiniz. İkinci yarı tekrardan hayırlı olsun herkese...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara