27 Nisan 2011 Çarşamba

Zumdick Devri Bitti!

Çok eleştirdik ama geç olsa da gitti. Sezon sonunda yönetim tarafından kendisiyle sözleşme yenilenmeyeceği belirtilince istifasını verdi Ralf Zumdick.

Basın açıklamasında kümede kalmak ve Türkiye Kupası yarı finalini başarı olarak görmüş. Eyvallah belki kendi adına başarıdır ama Gençlerbirliği camiası için söylediği başarılar(!) maalesef ki kabul edilemez. Tek suçlu Zumdick değil elbet bizi bu hallere düşürenlerde kendilerini gayet iyi biliyorlar.

Zumdick ile ilgili kısa bir değerlendirme yapacak olursam, en büyük şansı sakatlıkların geçmesi ve Mustafa Pektemek, Orhan Şam gibi oyuncuların eskisinden daha güçlü takıma dönmesi oldu. Manisa'ya 3, Kayseri'ye 4 derken dışarıdan bakan futbolseverler belki görünüşe aldanabilir ama anti-futbol bir anlayışa sahip teknik adamdan kurtulduk kendi adıma çok mutluyum.

Takımı 1-0'ı görünce geriye yaslayan, beraberlik görünce skora yatan bir isimdi. Thomas Doll'den koltuğu pek iyi bir yerde almadı ve alacağımız her puan önemliydi diyebiliriz ve taktik anlayışıdır mantık çerçevesinde bakmak gerekirde diyebiliriz ancak en zayıf halkası defans olan bir takımı geriye yaslamak bizi çevirebileceğimiz bir Fenerbahçe maçından ve Türkiye Kupası finalinden etti. Bunun yanısıra kadro alternatifi pek olmasa da eldeki oyuncuların form grafiğini yanlış değerlendirip maçına göre çok hatalı kadrolar çıkardı diyebiliriz.

Karakter olarak efendi düzgün bir adamdı fakat futbol bilgisi ve anlayışı olarak açıkçası Ziya Doğan, Bülent Korkmaz gibi isimlerden çok farkı yok benim gözümde. Yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edebiliyorum sadece ve yolunun açık olmasını diliyorum.

Yazıda Zumdick'i suçladığımı düşünmeyin önceden de belirttiğim gibi yönetimin zihniyetini kurban gittik yine esas suçlu varsa onlardır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara