7 Eylül 2010 Salı

Hayal Kırıklığı No:1 ; Mile Jedinak!

Sezon başladı ve 4. haftaya girdik bile lakin lig bizim için beklenenin aksine çok kötü başladı. Özellikle bir çok konuda beklentilerin hayal kırıklığı yaşatması lige böyle başlamamıza sebep oldu. Bu hayal kırıklıklarından yazı dizisi şeklinde biraz bahsedeyim istedim.

İlk hayal kırıklığını çoğunluklu taraftarımız gibi bende Mile Jedinak'ta yaşadım açıkçası. İlk geldiği yarım sezonda aslında hiç fena bir performans sergilememişti. Uzun boyuna rağmen defansif orta saha olarak başarılı performans çizen Jedinak, frikikten de Fenerbahçe'ye gol atarak duran toplarda da sert vuruşlarıyla dikkat çekiyordu. Geçen sezona başlarken milli takımda çıkarttığı güzel oyunu Gençlerbirliği'ne bir türlü yansıtamadı. Sezon başlamadan Antalyaspor'a kiralandı.

Antalyaspor'da ise oldukça iyi sezon geçiren Jedinak, Antalya'daki Gençlerbirliği maçında bize karşı 2-0 yendikleri maçta 2 golede imzasını koydu. Sezon başında kaldı, gidecek diye tartışmalar yapılırken bende dahil çoğu taraftar kalmasını istiyordu Jedinak'ın ancak beklediğimiz olduysa da beklediğimiz futbol olmadı. Jedinak gereksiz paslarla yaptığı pas hataları, isteksiz tavrı ve pozisyonlarda ağır kalmasıyla bir türlü bekleneni veremiyor. 3 haftadır mecburiyetten oynuyor, 3 haftadır futbolunun üstüne birşey koyamadı. Bir kimya uyuşmazlığı var Jedinak ile Gençlerbirliği arasında. Belki de Thomas Doll ile anlaşamıyor, ama bir gerçek var ki bu takıma katkısı olmadığı gibi kötüye gitmesine de sebep oluyor.

3 haftadır orta sahanın ortasında belirgin bir sıkıntımız var. Bu durum yüksek ihtimal antremanlarda da belli oluyordur. Thomas Doll'da zaten orta alana transferin şart olduğunu söyledi çok defa. Transfer döneminin kapanmasına saatler kala ise Mehmet Yozgatlı'nın haberini aldık. Yozgatlı bu takıma neden alındı? diye daha önce sorguladım ve orta sahanın ortasında oynayacak bir isme ihtiyacımız olduğunu söyledik teknik direktörümüz gibi bizde. Akla ilk gelen isim Beşiktaş'ın göndermek için yer aradığı Fink oldu bende. Sezon sonuna kadar kiralansa müthiş işe yarayabilirdi. Bunun yanı sıra yine Beşiktaş'ın serbest bıraktığı ve Antalyaspor'un kaptığı Uğur İnceman transferi de çok güzel olabilirdi. Kaldı ki orta alanda ki boşluğunu doldurmak için bizden ısrarla Jedinak'ın bonservisini isteyen Antalyaspor'a istediğini vererek çokta kolay halledebilirdik. İşin yönetim boyutunda farklı işler mi dönüyor bilmiyorum ama benim gördüğüm bu çözümleri yönetim nasıl göremiyor aklım ermiyor bir türlü bu işe.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara