17 Eylül 2010 Cuma

"Pırpır" Halim Vefat Etti!

Şu aralar çok fazla vefat haberleri geliyor. Federasyon ve Gençlerbirliği başkanı Hasan Polat, tribün emekçisi Engin Kurbey derken dünde aynen Hasan Polat gibi Federasyon başkanlığı yapmış ve Gençlerbirliği'nde hem futbolcu hem de yönetici olarak hizmet etmiş Halim Çorbalı'yı kaybettik. Eşi, babamın edebiyat öğretmenliğini de yapmış olan bu özel adama Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve camiamızın başı sağolsun.

Tanıl Bora'nın yazdığı Gençlerbirliği tarihi kitabından, Halim Çorbalı'yı anlatan ufak bir yazı;


Halim Çorbalı, öğrencisi olduğu Mülkiye’nin takımında onu izleyen Orhan Şeref Apak’ın girişimiyle 1944 yılı sonunda Gençlerbirliği’ne alınmıştı. Gole yakın bir açık oyuncusuydu; çok hareketli ve hızlı oluşundan, Zündap Hüseyin’in deyişiyle“yandanyandan kaçışından” ötürü “Pırpır Halim” Lakabıyla anılıyordu.

Yine aynı özelliğiyle ilgili, pek bilinmeyen, sadece Hasan Polat’ın telaffuz ettiği bir lakabı daha vardı: “Sıçanoviç!”Cezmi Başar, istikrarlılığını ve efendiliğini takdir ettiği bu yetenekli oyuncunun eksiklerini şöyle tasvir etmiştir:“Karşısındaki hafı behemahal geçmeye çalışması, gerçi çok zaman muvaffak da oluyor amma,  forvetin hızlı temposunu bozuyor gibi geliyor bana.”

Halim Çorbalı 1951’de-kendi deyimiyle- “Yılmaz diye hain bir kaleci” tarafından ayağı kırılınca altı ay sahalardan uzaklaşacak, geri döndüğünde de hem formdan düşmüş olacak hem de meslek hayatına atılıp futbolculuğu bırakacaktır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara