24 Kasım 2010 Çarşamba

Taraftar Stadyumdan Nasıl Uzaklaştırılır? Ders 1;

Taraftar Stadyumdan Nasıl Uzaklaştırılır? konusunda birileri ders verecek olsa ilk akla gelen Gençlerbirliği yönetimi olur diye düşünmekteyim. Yıllardır öyle bir politika izlediler ki diğer takımların ağzına "taraftarları yok" diye sakız verip birde herşeyin üstüne sanki maça gitmek istemeyenler bizlermişiz gibi her maç sonrası "Ankaralılar bize sahip çıksın" nutukları atarlar. Hem suçlu hem güçlü duruma geçmek, zeytinyağı gibi üste çıkmak  deyimlerini canlı kanlı örneğidir Gençlerbirliği yönetimi aslında.

Bugün verdikleri ders yine olağanüstü. Düşme kabusları gören takımımız Gençlerbirliği kendi sahasında düşme korkusunu bizden biraz daha fazla yaşayan Sivasspor'u ağırlıyor. Gençlerbirliği son maçında kötü oynayıp Kasımpaşa ile berabere kalmış, Sivas ise senin 3 yediğin takıma geçen hafta 5 atmış. Şimdi maç bu kadar kritikken ve taraftara ihtiyacın varken önce %5'lik kontenjan uygulamayıp saatli kale arkası ve sol kapalıyı Sivasspor'a veriyorsun. Anlaşılıyor ki Sivasspor taraftarı otobüslerle akın edecek takımlarını yalnız bırakmamak için. Eee onlar her halükarda o kadar yol teptikten sonra bilet fiyatı 50 lira olsa yinede girmyecekler mi? Büyük ihtimal göze almışlardır ki girecekler. Sırf para kazanma hırsına her zaman uyguladığın bilet fiyatlarına %50 zam ile desteğini beklediğin Ankaralıları nasıl o stada toplayacaksın?

15 lira para verip kaç Ankaralı kale arkasına girecek Sayın Cavcav? Takımın küme düşmesi, kulübün para kazanmasından bu kadar mı önemsiz? Taraftarın önemli bir kesimini oluşturan öğrenciler o kadar parayı nasıl vereceklerde maça gelebilecekler hiç mi düşünmediniz? Yönetimden yine derslik bir hareketle "Taraftar Nasıl Uzaklaştırılır" uygulamalı bir şekilde gördük.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara