25 Aralık 2011 Pazar

Gözümden İlk Yarının "En"leri!

İlk devre bitti sayılarla verilerle değerlendirme işini sağolsun bir çok spor sitesi verdi. Bende kendi gözümden bir taraftar olarak ilk yarı sonunda takımın "en"lerini seçeyim dedim. Tamamen kendi görüşüm olduğundan itiraz gelebilir yorumlarla sizde düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

İlk Yarının En İyisi: Aykut Demir


Aykut Demir genel olarak beğendiğim futbolunu bu sene de sürdürdü. Hem de fazlasıyla üstüne katarak. Takımın en istikrarlı ve en çok süre alan ismi olması vazgeçilmez oluşunun bir göstergesi. İlk yarı boyunca Gençlerbirliği'nin takımca döküldüğü anlarda bile ayakta kalmasını bilen isimdi Aykut. Boşuna değil Anderlecht onunla ilgileniyor.

İlk Yarının En Süpriz İsmi: Özgür İleri






Çanakkale Dardanelspor'dan gelen 3 isimden biriydi. Küme düşmüş bir alt lig takımının oyuncuları olarak çok umut vaat etmiyorlardı ilk bakışta. Galatasaray'ın bir dönem ilgilendiği Sakıb Aytaç'ı parlar belki diye beklerken orta saha Özgür çıktı sahneye. Eskişehir maçında sonradan oyuna giren Özgür defansif anlamda takımı çok rahatlatmıştı. İlerleyen haftalarda Cem Can'ın sağ beke çekilmesiyle zayıf kalan orta sahanın arkası Özgür'ün oynadığı maçlarda aksamadı. İlk 11'de yerini garantilemeye başlamıştı ki sakatlık belası ligin bitimine 4 maç kala buldu Özgür'ü. O olmadan çıktığımız, orta sahanın zayıf kaldığı ilk maçta Galatasaray'a kendi evimizde mağlup olduk. İkinci devre tekrar takıma katılacak Özgür'ü şimdiden dört gözle bekliyoruz. Bu sezon ki iyi performansımızda Özgür'ün süpriz katkısı yadsınamaz bir gerçek.

İlk Yarının En Çok Katkı Sağlayan İsmi: Herve Germain Tum


Takımın en yaşlı ismi. Sezon başında alındığında anlam verilemeyen isimlerdendi. Taraftarın sevgilisi Mustafa Pektemek'in yerine geldi, çok şey beklenen Zec'i kesti. Başlarda hatta ara sıra her maçta saç baş yoldursa da tecrübesini, golü koklama yeteneğini göstererek 7 golle en golcü ismimiz konumunda. Gol krallığında ise inanılmaz bir performans gösteren Burak Yılmaz'ın ardından 2. sırada. Son maçta attığı iki golle bu sezon gol konusunda bizi daha çok maçta sırtlayacağının mesajını verdi.

İlk Yarının En İyi Altyapı İsmi: Soner Aydoğdu


Samet Aybaba döneminde gördük ilk kez. Çok iyi maçlar çıkardı ancak sonra gelen teknik direktörlerin tercihi olmadı. Hacettepe'ye kiralandı geri döndü. Fuat Çapa ile birlikte ilk 11'in gediklilerinden oldu. Frikik golleriyle adını duyuruyor bu sezon 3 golü var, attırdıkları da cabası... Anderlecht, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un takibinde olması bu sezon ne kadar yükseldiğinin kanıtı.

İlk Yarının En Kötüsü: Labinot Harbuzi


Sakatlığı ve zaten pek kendini vermeden oynadığı maçlarla çoktan beri en kötü olmuştu ancak bu sezon kendini tamamen bitirdi. Nihayetinde sözleşmesi feshedildi şu an serbest bakalım Türkiye'den talibi çıkacak mı?

İlk Yarının En Şanssızı: Özkan Karabulut


Kaleci sıkıntısı var mı yok mu taraftarımız hala tartışabilir belki ancak ben kalecilerimize güveniyordum. Beklediğimiz gibi sezona Özkan ile başladık fenada gitmiyorduk. Biraz topu elinden kaçırması bizi strese soksada iyiydi Özkan derken ümit milli maçta karın ağrısıyla maçı tamamlayıp hastaneye kaldırıldı. Apandisit ameliyatı geçirdi. Yerini Ramazan'a bıraktı. Kendi adına şansızdı belki ama Ramazan'ı kazandık aslında. Özkan'dan devraldığı kaleyi oldukça başarılı bir şekilde korumaya devam ediyor.

İlk Yarının Vasatı: Mehmet Sedef


Aslında bu ilk yarı performansının üstüne böyle vasat isim göremedim taraftar olduğum için ancak Mehmet Sedef'i bu kategoriye soksak çok yanlış yapmayız gibi. Vasattan ziyade istikrarsız bir oyunu bir oyununu tutmuyor. Ne Beşiktaş'taki günleri var ne de Konya'da ki kadar kötü. En azından bir şeyler yapma çabasını takdir etmek lazım ama iyi diyebilmemiz için gereken sıçramayı bir türlü beceremedi.

İlk Yarının Yeniden Doğan İsmi: Hurşut Meriç


Geçen sezon iyi bir ilk yarı geçirse de ikinci yarı bekleneni bir türlü verememişti Hurşut Meriç. Taraftarın çok sevdiği bir isim olsa da çalım sevdası, topu öldürmesi bi yerden sonra can sıkıcı olmuş ve çok eleştiri almıştı. Bu sezon ise son bıraktığı izleri temizliyor. Çalım huyundan çok fazla kurtulamamış olsa da daha çok pas yapıp kanattan ortaya ani dalışlarıyla rakibi yıpratıyor. Bu sezon her zamankinden farklı bir Hurşut var sahada yeniden doğdu diyebiliriz. Umarım ikinci yarıda bu performansını devam ettirebilir.

Futbolcular bazında hepsini tek tek yazmak yerine hepsini tebrik etmek ve bu performanslarının devamını dilemeyi tercih ediyorum. İlk yarı boyuncu mevkisi olmadığı halde sağ bekte iyi işler çıkaran kaptan Cem Can, duran topları etkili kullanan Azofeifa, sonradan girip attığı gollerle süper yedek ünvanı almaya az kalan Ermin Zec güzel bir ilk devre yaşattılar. Tabi son olarak bir ismi atlayamayız;



Bütün futbolcularımızdan daha çok alkışı hakeden biri varsa o isim kesinlikle Fuat Çapa. Çok fazla süprizi yaşadığımız bu sezonda bize bu güzellikleri sunan kendisiydi. İkinci gelişi ne kadar iyi olur tartıştık, çok yorum yaptık ama o bizden daha çok inandı belkide. Daha çok fazla işler yapacağına inandığımız hocamızı alkışlıyor ve teşekkür ediyorum. Umarız yönetimden beklediği desteği arkasında bulur ve çok daha güzel işlere imza atar.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara