29 Temmuz 2010 Perşembe

Hazır(?)lık Kampı Bitti!

Sezon önce kampların yurtdışı ayağı olan Avusturya kampımızı tamamladık. Artık Ankara'da ligi karşılamadan önce ezeli rakibimiz Ankaragücü ile TSYD Kupasında test edeceğiz son olarak gücümüzü. Hazırlık maçlarının hiçbirini izleyemediğimizden bizim için asıl ölçüt olacak karşılaşma Ankaragücü maçı olacak. Bu maçtan önce skorlara ve haberlere değinerek bir değerlendirme yapacak olursak, başlıkta ki soru işaretinin sebebi olan gerçek çıkıyor karşımıza "gerçekten hazır mıyız?"

Hazırlık maçlarında Arsenal ile oynayacağımız söylendi başta, sonra anladık ki biri heyecan yaratmış yaptığımız takım Wigan oldu. Wigan'ı küçümsemiyorum kesinlikle. Hannover 96 ve Wigan gibi takımlarla maç yapmamız olumlu gücümüzü test etmek açısından. Yalnız skorlar iç açıcı değil. Bu iki takım dışında maç yaptığımız bir iki alt gömlek takıma da yenildiğimizi ve berabere kaldığımızı düşünürsek gol yollarında yine büyük sıkıntı var gibi.
Takımın futbolu pozitif yönde mi skorlar açıklamıyor bunu tabi ki ama son dakikada yenilen goller, maç anlatımlarında geçen tek tük pozisyonlar sezon öncesi alarm veriyor. Benim bütün bu maç haberlerinden çıkardığım bir varsayım var. O da şudur; sanırım Kahe'nin gidişiyle yine ileride top tutacak ve Zec'e gol attıracak adamımız yok. "Billy Mehmet, Kahe'nin yerini alabilir mi?" sorusunun cevabı biraz daha netleşiyor kafamda. Bu sonuçların nedeni olarak ikinci ve üçüncü ihtimal ise biraz daha iyimser. İkinci ihtimalde Thomas Doll'un farklı taktikler deneme çabasının ürünü olarak takımın bazı taktiklere alışmakta çektiği güçlük verilebilir. Ancak bu biraz daha zayıf ihtimal. Çıkan kadrolar düşünüldüğünde çoğunluklu olarak geçen sene ki taktiğe benzer taktikler görüyoruz, zaten bu durumda ilk ihtimalimizi güçlendiriyor. Üçüncü ihtimal ise takımın ardarda maçlar yapması sebebiyle ya yorgun ya da daha dinlenerek oynama çabası verilebilir ancak bunlarda zayıf ve yan ihtimaller gibi duruyor.

Wigan beraberliği, son dakika penaltı golüyle Hannover yenilgisi bir nebze de Sırp takımlarına karşı alınan yenilgi ve beraberlikler neyin nesidir çözemiyorum. TSYD maçında Ankaragücü karşısında göreceğiz bakalım gerçek oyunumuzu. Sorun neredeymiş daha iyi anlaşılacaktır diye umuyorum.

Yine de umut olsun bu benim şahsi gözlemimdir, hazırlık maçlarında kötü sonuçlar aldığımız ve böyle umutsuzluğa kapıldığımız seneler hep iyi geçti. Küme düşmekten kurtulduğumuz yıllarda hazırlık maçlarında çok iyi sonuçlar alıyorduk oysa. Totem motem yine de bir umut işte =).

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara