23 Temmuz 2010 Cuma

2010 - 2011 Sezonu Gençlerbirliği Önizlemesi!

2009 - 2010 Sezonu biter bitmez başladığımız transfer artık hemen hemen nihayete erdi. Geçen sezona oranla yapılan transferlerin en azından kariyerlerine ve geldikleri yerdeki referanslarına bakarak daha üst seviye de olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazıda isimleri tek tek analiz edeceğim.

KALECİLER

Serdar Kulbilge: Geçen sezonda tek başına büyük işler başaran Serdar Kulbilge, Fenerbahçe ile adı çıksa da bu sezonda formamızı giyecek. Bunun bize büyük artı olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz sezonda Gençlerbirliği'nin tel tel döküldüğü maçlara bakılacak olursa tek ayakta kalabilen ismin Serdar olduğunu görebiliriz. Bunun yanında bu sezon İlhan Eker'den boşalan kaptanlık pazubandı da Serdar'ın kolunda olacak. Takımın en büyüğü ve en tecrübelisi konumunda bir ismin kaptanlığa getirilmesi güzel, Serdar'ın maç içinde motivasyonunu kaybetmeyip, arkadaşlarını harekete geçirebilmesi ve takım içinde sevilen biri olması kaptanlığı hak ettiğini de gösteriyor zaten.

Özkan Karabulut: Geçen sezona 3. kaleci pozisyonunda başlayan genç eldiven Ulaş'ın gönderileceği haberi üzerine 2. kaleci olarak Serdar'ın arkasında bekleyecek. Kendisi aynı zamanda genç takımlarda Danone Uluslar Kupasında turnuvanın en iyi kalecisi seçilerek ödülünü Zidane gibi dev bir isimin elinden almıştır. Gençlerbirliği Altyapı binasında hala o resmi ve ödülü durmakta.


Ramazan Köse: Geçtiğimiz sezonu Giresunspor'da tamamladı. Kendisi hakkında çok net bilgi sahibi değilim açıkçası. Serdar'ın arkasına genç isimler koyma kararı alan yönetim bu kararında ne kadar haklı olduğunu gösterebilecek mi göreceğiz. Tabii bunun için Ramazan'a şans verilmesi gerekiyor.

DEFANS

Debatik Curri: Ukrayna'dan transferimiz Curri geçen sezon alternatifsiz stoper bölgesi için alındı. Aynı zamanda defansın solunda da oynayabilen ve bir orta saha kıvraklığında adam eksiltebilen Curri sezonun iyi transferlerinden. Aynı zamanda FM efsanelerinden olan Curri bu sezon İlhan Eker'in ayrılmasıyla O'nun boşluğunu dolduracak, bana göre fazlasıyla dolduracak. Uzun boyuyla da korktuğumuz hava toplarında içimizi rahatlatırken, rakip kalede süpriz gol bulması içten bile değil.

Mahmut Boz: Gençlerbirliği futbolcu fabrikasının son model stoperi. Geçen sezon alternatifsizlikten mecburen oynatılırken ilk çıktığı karşılaşmadan itibaren yaşını göstermeyen bir olgunlukla, soğukkanlı bir mücadele gösterdi. En büyük kazanımlarımızdan olan Mahmut bu sezon daha iyi olacaktır.

Ante Kulusic: Hacettepe ile 2 kez küme düşme hüznünü yaşayan Kulusic yönetimin para harcamamak adına yaptığı transferlerden. Hacettepe'nin Bank Asya maçlarında hiç beğenmediğim Hırvat, patlama yapmazsa 6+2+2 kuralının son 2 yabancısından biri olacak kalitede. Ancak yine de sakatlık durumu göz önüne alınarak kulübe de kendine yer bulabilir.

Orhan Şam: Biran evvel kendini pazarlamaya çalışıp yapamadıkça formdan düşen Orhan Şam'ı en iyi www.uzunpaslar.com blogunun sahibi arkadaşım Göksel özetlemiş. 21'inden önce yıldız adayı 21'inden sonra vasat bir isim. Yine de 2. kaptan 11'de tecrübesiyle kendisine yer bulacaktır.

Aykut Demir : Gençlerbirliği'nin komandosu bu sezonun en önemli isimlerinden birisi olarak devam edecektir. Savunmanın her yerinde oynayabilme özelliğine sahip Aykut bu sezon yine yüksek ihtimalle sol bekte, toplara uçan tekme atarken izleyeceğiz.

Murat Kalkan : Geçen sene gönderilmeyip son haftalarda iyi oyun sergileyerek kendine bir şans daha yaratan Murat yüksek ihtimal kulübede acil durumlar için saklanacak.

Alparslan Erdem : Galatasaray'dan devre arası gelen Alparslan bir türlü forma şansı bulamadı istenilen gibi sezon içinde. Yeteneği olduğuna inanılıyor ama bu sezon şimdilik kapalı kutu.

Haluk Ulaşoğlu : Elazığspor'dan sol bek ve arada bir kanatta oynatmak için alındı. 2. liglerden alıpta "ya tutarsa" dediğimiz bir transfer.

ORTA SAHA

Hurşut Meriç: Hollanda'da "Boğaz'ın Maradonası" lakaplı oyuncumuz, artık "Başkent'in Maradonası". Yavaş yavaş 90 dakika'ya yaymayı öğrenirse enerjisini tutulamaz bir kanat olacak. Yine de kanatta en büyük koz kendisi. İlk tercih olmasa bile geçen sene gördüğümüz gibi defansın kilidini kontrataklarla Hurşut açmaya çalışacak.

Bilal Çubukçu : Sezon sonunda gönderileceği konuşuluyordu ancak son bir şans daha kazanmış gibi duruyor. Bilal bu takımın süpriz isimlerinden. Genellikle sezon boyunca tam verim alınamasada olmadık maçlarda olmadık işler yapıp takıma katkı sağlayabiliyor. Geçen sezon evimizde oynadığımız Trabzon maçı buna büyük bir örnek.

Cem Atan : Gurbetten transferimiz takımımızın 2. Cem'i özellikle Burhan'ın yokluğunda sağ kanatta görevlendirilmek üzere alındı. Kendisi hakkında tek bildiğim bir dönemin Beşiktaş'ının transfer listesinde olduğu. Youtube üzerinden izlediğim bir kaç videosunda en dikkat çekici özelliği hızı ve uzaktan vurduğu isabetli şutları. Sağ kanatta ilk tercih olacaktır.

Cem Can : Ön libero mevkiinde ilk başlarda niye oynatmakta ısrar edildiğine anlam veremesekte çok iş yaptı. Kendini de geliştiren Cem Can yokluğu takımın fiziksel olarak çöküşü gibi. Çok teknik olmasa da orta sahanın gerisinde takım fizik gücü.

Michael Stewart: Manchester United menşeili ön liberomuz. Tozo'nun rolünü kendisi alacak. İrlandalıların ve UK liglerinin genelinin mücadeleci ve sert olduğunu düşünürsek Cem Can fizik açıdan yalnız kalmayacak. Bunun yanında geriden oyun kurucu rolünü de üstlenebilecek bir isim.

Labinot Harbuzi : Sakatlık haberiyle bu sezona girecek ve ilk haftalar da oynayamayacak gibi duruyor. Yine de ilerde oyunu o kuracak. Geçen sezon ki laubali oyununu sergilemezse bizi tek başına üst sıralara taşıyabilir. Galatasaray haberleri ne kadar etkilemiş kendisini göreceğiz.


Mile Jedinak : Geçen sezonu Antalyaspor'da kiralık geçirip başarılı işler yaptı. Soru işaretleri hala var üstünde ancak yüksek ihtimalle takımda kalacaktır. İlk 11i zorlamasa da rotasyonda iş yapabilir. Dünya Kupası'nda üst düzey olmasa da görevini yapan oyunculardandı. Takım içinde huzuru yakalayabilirse vazgeçilmezlerden olabilir.

Oktay Delibalta : Kimilerine göre en iyi transferlerimizden gösterilen Oktay, Bank Asya'dan bize gelerek Süper Lige terfi etti. Hücumcu orta saha için söylenenler çok iyi şu ana kadar. Bank Asya'dan direk Süper Lige terfi eden bizim çocuklardan "Gökhan Gönül" gibi olması muhtemel söylenenlere bakılırsa şu ana kadar ki hazırlık maçlarında 1 gole imza atmış durumda.

Soner Aydoğdu: Geçen sezonu Hacettepe'de kiralık geçiren Soner 2 sene evvel orta sahada oynadığı oyunla geçen sene Mahmut Boz'a denilenleri söyletmişti. Eğer o oyununun üstüne koyduysa belki Harbuzi'yi yedek bırakamaz ama Mahmut gibi boşluklardan faydalanıp kendini gösterebilir.

Serkan Çalık: Galatasaray gelenler arasından en umut bağladığımız isimdi ancak dizinde ki sakatlık onu artık zorluyor gibi. Belki çok büyük işler yapamayacak gibi ama yine de kulübe de ilk 11'i zorlayacak isimlerden.

FORVETLER

Mustafa Pektemek: Biraz fazla abartılmış bir isim medyada aslında. Hani canlı izledik biliyoruz. Ancak yine de ayağına hakim, hava topları ve son vuruşlar etkili. Ah bir de ayakta durup mücadele edebilse. Galatasaray son dakikaya kadar kovalayabilir onu ama peşin para olmadan Cavcav vermeyecek gibi. En önemli hücum isimlerimizden olacak bu sene.

Billy Mehmet : Kendi duygularım bu adamdan hiç bir şey beklemiyor. Ne zaman gideceği ile ilgileniyorum. Ancak futbol açısından bakarsak İrlanda ligi tecrübesi ve Türk pasaportuna sahip. Yer kaplamaması bu yönden avantaj. Gelin görün ki istatistikler kendisinden iyi bahsetmiyor. Fizik gücüyle Kahe'nin yerini doldurmaya çalışacak. Gol atmaya gelince istatistiklerin yalan söylemesini umut edeceğiz.

Ermin Zec: En pahalı transferimiz, bizimle adı çıktığından itibaren milli takımlarda attığı gollerle dikkatimizi çekti. "Yeni Dzeko" olarak lanse ediliyor. Sonu "Yerli İbrahimoviç" gibi olursa o zaman fena ancak 2 hazırlık karşılaşmasında goller bularak umut saçıyor. En büyük umudumuz an itibariyle "TAVŞAN*"

Bekim Balaj Kalın: Piyango'dan çıkan Arnavut golcü. Arnavut liginde genç yetenek seçilmiş. Ne kadar Arnavut kökenli başkanımız olsada bizim takımda Arnavutlar, bir de forvet oldu mu tutmuyor. Ancak Erion Bogdani gibi bizden sora gittiği Serie B'de gol kralı olanlar var. Pek ihtimal vermiyorum ama belki lazım olur. Büyük şeyler beklemek hayal.

Oyuncularımıza önbakışımız böyle. Sezon içinde kendilerinden fazlasını bekliyoruz tabii ki. İlk 11'imiz sağlam gözükse de hala yedek kulübesi için eksiğimiz var. Gerçi Türkiye Kupası için iyi bir kadro ama olası UEFA durumunda sezon sonu aksayan kısımların yanında bir de iyi bir kulübe doldurmak lazım. Biz şimdiyi düşünecek olursak, Kahe'yi çok arayacağız gibi. Bunun yanında Burhan'ın yokluğu dolmuş gözüküyor. Kerem ve Tozo gibi faydasızların yerine Stewart ve Jedinak bizi uzun süre götürecektir.

Bu kadro geçen seneye oranla UEFA için beni daha çok umutlandırıyor. Fenerbahçe'nin elinden alınmış bir Türkiye Kupası bekliyorum Gençler'den =D.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara