13 Haziran 2009 Cumartesi

Hocamızı Bulduk: Thomas Doll


Thomas Doll ile 2 yıllık anlaşma imzalayıp teknik direktör arayışlarımızı bitirmiş olduk. İlk etapta yapılması gerekenin yapıldığına inandığımı söyleyip Thomas Doll kimdir şöyle bir araştırayım dedim.


Thomas Doll, Almanya geleneği olarak doğduğu kentin takımında futbol yaşamına başlamış bir isim. Daha sonra Alman liginin önemli takımlarından Hansa Rostock'a transfer olmuş burada da bir süre oynadıktan sonra bulunduğu kentin en önemli takımı olan BFC Dynamo takımına (zamanın iyi takımlarından Dynamo Dresden mi diye baktım ama değilmiş sanırım.) transfer olmuş. DDR-Oberliga olarak adlandırılan bu ligde '87 ve '88 sezonlarında 2 şampiyonluk yaşamış. Burda gösterdiği performans ile Hmaburg takımına geçmiş. Hamburg takımında gösterdiği performans italyan Lazio'nun dikkatini çekmiş ve 15 Milyon Alman Mark'ına transferi gerçekleşmiş. Tabi milli takım yoluda böylece açılmış ve Euro '92 de Alman Milli takımının formasını giymiş kupayı 2. olarak tamamlamışlar. Daha sonraları Almanya'ya Eintracht Frankfurt takımına dönen Doll sakatlıklar nedeniyle çok fazla oynayamamış tekrar İtalya'ya Bari takımına filan derken soluğu Hamburg'da alıp 98den itibaren 3 sezon oynayıp kariyerini noktalamış. Alman Milli takımına 29u Doğu Almanya 18i Almanya adı altında 47 kez hizmet etmiş toplamda 8 gol atmış. Forvet arkası dediğimiz orta saha oyuncusu olarak çok takım değiştirmiş fakat önemli ve başarılı bir kariyeri var diyebiliriz.


Teknik direktörlüğe futbolu bıraktığı takım olan Hamburg'un altyapı ekibini çalıştırarak başlamış. Daha sonra 2004 senesinde Hamburg'un başına geçen Doll 2007 ye kadar takımda teknik direktör olarak çalışmış. Geldiği dönem takımı kümede tutmuş, daha sonra ise İntertoto kupasını kazanarak bir başarı örneği sergilemiş. Daha sonrasında gelen lig 3.lüğü kariyerine fırtına gibi girdiğini gösteriyor. Fakat düşüş bu 3.lükten sonra başlamış. Gittiği Şampiyonlar Ligi grubunda 6 maçta tek galibiyet elde edebilmiş ve takım ligi ortalarda bitirmiş. 1 şubat 2007 tarihinde görevinden ayrılan Doll Borussia Dortmund'un başına geçmiş burdada ancak 1 yıl dayanabilmiş ligi 13. bitirebilen Dortmund'dan da 19 Mayıs 2008 de ayrılmış.O günden bu yana takım çalıştırmayan Doll Gençlerbirliğimize transfer oldu.


Görüntü itibariyle başarısız olarak geldi ancak yine de Hamburg'da ki başarıları ve futbolculuk kariyeri boş biri olmadığınıda göstermekte. Ayrıca hucüm oyuncusu olarak ofansif futbol oynatmasıda hoş bir artı. Ersun Yanal döneminden beri oynayamadığımız ofansif futbol geri gelebilir. Başkan'ın bu sefer hocanın isteklerini yerine getirmeside güzel. Ayrıca antrenör Cengiz Demirel'de geri dönmüş buda güzel bir haber. Beğendiğim bir antrenör kendisi Ersun ve Mesut Hoca'nın başarılı dönemlerinde antrenörlerden biride Cengiz Demirel idi.


İşte böyle bir hoca getirdik. Biraz magazine vurursak işi hocamızın İtalyan Roberta adında bir eşi var ve yengemizden bir kız çocuğuna sahip. Eski eşinden de bir kız çocuğu daha var. Eski eşi ise yine eski Alman futbolcu Olaf Bodden ile evli şu an. Evet tekrardan hayırlı olsun diyelim.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara