25 Haziran 2009 Perşembe

Yeni Sezonu Açtık!


2009-2010 sezonunu bugün yaptığımız ilk antrenman ile açtık. Öncelikle hayırlı olsun diyelim. Bize saat 19:00 diye duyurulan antrenman sanırım daha erken başlamış bu sebeple her ne kadar 15-20 dakika seyredebildiysek takımımızı yine de çift kale maça denk gelmemiz hoş oldu. Lig TV ve TRT kameralarının çektiği antrenmana hatrı sayılır bir taraftar topluluğu da gelmişti. Çoğu yabancı futbolcumuz denildiği üzere geç katılacaklar, bugünde yoktular. Hacettepe den gelenler ile eskiler olarak ikiye ayrılmış maç yapılıyordu ben geldiğimde.

Kısaca oyundan bahsedecek olursam, sonuçta ilk antrenman ama Hacettepe'den gelenlerin oyununu beğendiğimi söyleyebilirim. Hırslı ve yerden güzel paslarla iyi top yaptılar gerçekten. Daha hırslı antrenmanlar olsun inşallah. Antrenman sonrası dağılan futbolcularla bir bir röportaj yapılmaya başlandı. Özellikle yeni transferimiz Serdar Kulbilge ile Orhan Şam basının ilgi odağıydı. Biz ne konuştular diye düşünürken basına düşen haberlerden öğrendiğim kadar Orhan Şam yine gitmek istediğini ima etsede başkan ne derse o diyip politikliğini korumuş. Umarım gitmez demek istiyorum ama aklı başka yerdeyken bize faydalı olur mu bilmiyorum. Bende Orhan'ı yorsamda kendisiyle bir fotoğraf çekinmeyi başardım. Bilemeyiz gerçekten nedir düşünceleri ya bu ilgimize bi karşılık verir umarım diyebiliyorum sadece.

Teknik direktörümüz Thomas Doll oldukça sempatik görünümlü sevimli bir adam. Yaşı çok ileri değil ve futbolcularla anlaşabilecek görüntüye sahip olsada içimizde ister istemez bir tedirginlik var tabi. Aramızda yaptığımız konuşmalarda taraftar olarak bir umutsuzluğa sahip olsakta yinede "küme düşmeye değil şampiyonluğa oynayan Gençlerbirliği istiyoruz!" pankartları açıldı. Teknik direktörümüze taraftarlar adına çiçek verilirken arkanızdayız yeterki eski futbol oynayan takımı döndürün mesajı da verildi. Böyle bir ortamdı işte ilk antrenman. Ayrıca gördüğüm birşeyde işte profesyonellik dedirtti bana, Kayserisporla anlaşan futbolcumuz daha doğrusu gitmesini istemediğimiz futbolcumuz Hakan Aslantaş arkadaşlarıyla vedalaşmak üzere oradaydı. Mehmet Nas gibi futbolunun yanı sıra bu haraketide beni etkiledi diyebilirim. Kaçar gibi gitmeler, FIFA'lık davalar arasında böyle güzellikler endüstriyelleşmeye rağmen futbol hala yaşıyor bir yerlerde dedirtiyor insana.

BASINDAN ÖNCE BİZDE BU HABERLER =)

Antrenman sonunda yan tarafta Hacettepe idmanını seyreden Cem Onuk'a da merakımız üzere bir iki soru sorduk basına düşmeden ben yazayım. =). Birincisi 19 Mayısa çim serilmiş dava olayları halledilmiş ve bir sorun yokmuş yani seneye o çim kokusuyla gerçek futbol izleyeceğiz. İkinci sorumuz futbolcumuz Soner Aydoğdu üzerine oldu. Hacettepe'ye kiralık verileceği haberlerini sorduk bu genç yeteneğin ve seneye Hacettepe'de oynamasını uygun gördük cevabını aldık. Bende hemen ardından Ferhat Kiraz seneye nerde diye sorumu sordum. Gençlerbirliği ile antrenmana çıktığı ve teknik direktörün görüşü doğrultusunda Hacettepe'ye gidebileceğini öğrendik. Böylelikle bir sezonu daha açmış bulunduk tekrar hayırlı olsun diyeyim. Henüz transfer yapmasakta yinede ordan burdan toplama adam getireceğimize Hacettepe'den gelen bizim çocuklar daha faydalı olacağını düşünüyorum. Belki Trabzon'un yerli isimlerle zamanında yaptığı gibi bir durumu yaratabiliriz diye de bir umut vereyim kendime =).

Not: Hacettepe seneye Bank Asya 1.Lig de ki maçlarını Cebeci İnönü Stadında yapacakmış burdan bununda haberini verelim.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara