29 Ağustos 2010 Pazar

Beklentilerin Tersi!


Açık açık umutsuzduk bu haftadan ancak yine de bir takım beklentilerimiz vardı Gençlerbirliği'nden taraftar olarak bizlerin. Sezon öncesi 10.luğun üstüne birşeyler koyarak ilk 6 gibi hedeflerimiz varken oynanan oyun ve alınan skorlar taraftar arasında beklentilerin aksine "küme düşer mi bu takım?" korkusu yaymaya başladı yeniden.

Toplama takım hüviyetinde ki Bucaspor her ne kadar devamlılığı olmayan bir takım olsa da sahada istekli duran taraftı. Özellikle Manucho ve Jerko Leko için bu maça dayanarak Süper Lige geldiklerinde yaşanan heyecanın ne kadar yerinde olduğunu gösterdiler diyebilirim. Ancak golü atan isimlerden ikisinin defans elemanı olduğunu düşünürsek onlarında forvete top atmada sıkıntıları olduğunu söyleyebiliriz. Gerçi ilk iki golde de açılan ortaları düşününce defans oyuncularının gol atmasını iyi takipçiliğe bağlayabiliriz.

Bize gelince yediğimiz ilk iki gol birbirinin kopyası ve duran yan toplardan. İşin daha da ilginç yanı böyle duran ve yan toplarda içeride 10 adamımızı saymama rağmen aradan çıkan bir Bucalı kafa vuruyor ve gol atıyor. Curri geldi ama yeterli değil geçen sene ki hava topları sıkıntısı artarak devam etmekte. Murat Kalkan ilk yarıda sakatlık sebebiyle kenara geldi, sol bekte görevini tam manasıyla icra ediyordu diyemeyeceğim ancak yerine giren Alparslan, Murat'ı arattı resmen. Sol bekten hiç bir destek vermedi. İlk golden sonra ve ikinci yarının başında hareketlenen takımımız tamamen mahkum bir oyun oynadı dersek yeridir. Oktay Delibalta yavaş yavaş pişiyor ve tek golümüzün de sahibi durumunda, sahanın iyilerindendi denebilecek vasat adamlardandı bizim açımızdan. Billy Mehmet, Kahe'nin görevinin %1'ini zor yapıyor. Ermin Zec yine yalnız kaldı Billy Mehmet'in varlığına rağmen. Hurşut'un ikinci yarıda geç oyuna girmesi zaten fiyaskoyken asıl bomba aynı dakikada kurtarıcı olarak sahaya sürülen Patiyo Tambwe idi. Geçen sene Patiyo için bırakın forveti futbolcu diye oynatmam demiştim hala sözümün arkasındayım. Ve bu adamın bugün kurtarıcı olarak oyuna girmesini bir yana bıraktım hala bizim kadroda olması bile saçmalıktan daha beter bir durum.

Buca'nın küme düşmeye aday gösterildiği, Gençlerbirliği'nin ise il 6'yı zorlaması beklenen ligde herşey ters gidiyor. Gençlerbirliği yönetimi, teknik direktörü, oyuncusu ne düşünüyor ama böyle kopuk oyunla bu takım çokta fazla yol almaz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara