3 Ağustos 2010 Salı

Elveda Ankaraspor!

Ankaragücü-Gökçekgiller'in ilişkisi, yönetim kurulu üyelerinin Ankaragücü ilişkisi derken, Türk futbolunda bir depremle küme düşürülmüştü Ankaraspor. Devam eden mahkemeler, itirazlar sonuç değiştirmezken bu sene Ankaraspor BankAsya'da ki tek Ankara takımı olarak Ankara'yı temsil etmeye hazırlanıyordu. En azından biz öyle biliyorduk.

Hukuki süreçte geçen olaylar nedendir, niyedir ben anlamam ama derdim bir Ankara takımının daha yok olacak olması. Yıllar yıllar evvel alt liglerde ne desteklerdik Ankaraspor'u. Ne hale getirdin o takımı be Melih Gökçek. Kaleci Habip Anapal'ın yıllarca kaptanlığını yaptığı, o genç Hürriyet Güçer'e gıcık gitmediğimiz zamanlar, forvet Birol, orta alanda Gökşin'i TRT'den izlediğimiz o takım. Aslında Süper Lig'e çıkıldığında belliydi takımın geleceği. Hızlı giden atın b.ku seyrek düşer derler o hesap. Birden ne oldum delisi oldu takım yıllarca yapılmayan yatırım yapıldı ve bir anda 28 yeni futbolcu alındı. Halkın su faturalarına koyduğu ekstra vergilerle yapmasaydı şu işi Gökçek daha da çok severdik Ankaraspor'u ama yetmedi birde bizim tesislerimize dikti gözünü. Ankaraspor'a şehrin girişlerine açtığı benzin istasyonlarıyla gelir sağlama çabaları için bir şey diyemeyiz ama bunları da diğer Ankara takımlarının hakkını yemeden yapsaydı daha sempatik olacaktı gözümüzde. Tüm bunlara rağmen Ankara'nın bir değeridir Ankaraspor. Belki bir alt lige düşürülmesi hayırlı oldu Gökçekler yeni oyuncağı olarak Ankaragücü'nü alınca lakin Gökçek Ankaragücü'nü bırakmadığı gibi hala daha Ankaraspor'un kaderiyle oynamaya devam ediyor.

Dediğim gibi hukuki süreçte ne yaşandı bilemiyorum ama Ankaraspor'un Bank Asya macerası başlamadan bitiyor. Tekrar federasyon üyeliğine kabul edilene kadar profesyonel liglerde Ankaraspor ismi tarih oluyor. Gökçek gözden çıkardı Ankaraspor'u diyorlar. Be adam niye bırakmıyorsun inatla şu takımı devretsene isteyen birine birşeyler yapsana hala ne diye uğraşıyorsunuz şu takımla, Ankaragücü yetmedi mi? Federasyon ile atışacağım diye Ankaraspor'u kurban seçen Melih Gökçek, futbol şubesini kapatma kararı alan Türk Telekom'dan sonra Ankara'nın bir diğer değerini daha tarihe gömmek üzere. Sıra kime gelecek merak ediyorum. Hadi Ankaragücü'nün arkasında asker var, MKE var da Gençlerbirliği'nin arkasında kimse yok.Bizden önce Ankara Demirsporuma gelmese sıra bari...

1 yorum:

İmalat-ı Harbiye Ruhu Gelecek! dedi ki...

selam..öncelikle blog ortamına hemen hemen hiç takılmayan biri olarak söyüyorum blog sayfanız bence gayet güzel.tabii GB hakkında olması daha da güzel malum 3büyültülmüşlere teslim olan halk artık gercekleri görsün ve memleketinin takımını tutsun istiyoruz davamız bu..zaten Anti X grubu da sırf buna ithafen kurulmustur bilirsiniz ki,yani ismini oradan alır.
bu haberle ilgili olarak bikaç sey söylemek istiyorum..
1-Ankaramıza ait ne olursa olsun değerlerin yok edilmesine bende kızıyorum. 2- ancak bazı gereksiz şeylerin ,yada miadını doldurmuş , misyonunu tamamlamıs seylerin devam etmesine gerek yoktur değil mi? yani t.telekomspor bazı Güçlü arkadaslarımızın ve basketbolsever tarafından desteklenen bi takım,futbolu zaten takmıyorlar pek kurum olarak da.taraftarı yok ,desteği yok , ismi yok tamamen gereksiz bi takım . ayrıca Ankaramıza da önem verdiğini asla düşünmüyorum.öyle olsa gs ve fb ye milyonlarca dolar karsılığında reklam vermezdi değil mi?yani istanbul hayranlığını,yaltakçılığını yapmaz ve Ankaranın köklü değeri olan AG ve GB ye sahip çıkardı.reklam verecekse onlara verirdi vs.. Ankaraspor da kuruluşuyla,olmayan mazisiyle,gereksiz bi takımdı sırf gökçeklerin kendini tatmin etmek için kullandığı bi oyuncaktı biliyorsun ki..taraftarı da olmadığı için kapandı gitti arkasından tepki gösteren,ağlayan olmadı.ben bi A.Güçlü olarak böylesine haksız bir sekilde kapatılmasına üzüldüm ancak fazladan olan seylerin gereksizliğini gördüm..burada demek istediğim su örneğin kayseri ve erciyes takımları varken 2 si de basarısız oldu niye cunku tek takıma konsantre olup herseyi ona vermek varken 2 takım bi gereksiz bi karısıklık yaratıyo sonra 2 sinden de bi cacık olmuyo tabiri caizse..hacettepe de miadını doldurmustur biliyorsun ki 1960 lardaki hacettepe bu değildir o efsane yaklasık 10 sene misyonunu sürdürdü sonra hacettepe semtinin yok olması ve üniv hastanelerinin yapılması ile oradaki semtlilik bilinci yok oldu cunku semt yok oldu gitti..Ankaranın mazisiyle 2 büyük değeri AG ve GB dir gönül isterki Ankara DS de üçüncü olarak bu gruba dahil olsa ama malesef taraftar yok onlarda da .güzel bi mazileri ,köklü bitakım olmalarına rağmen .burada da en büyük sucu kendi içimizde aramalıyız sayın Valinin de gecenlerde dediği gibi Ankaralılık bilinci yok bu memlekette ! o yuzden 3üzlerin kucağına cabuk düşüyor,oyununa kolay alet oluyor ankara halkı. malesef ki..

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara