23 Ağustos 2010 Pazartesi

Shane Smeltz Sesleri!

Basına da düşen haberlere göre Yeni Zelandalı golcü Shane Smeltz'i kadromuza kattık. Salı günü gelerek sözleşme imzalaması beklenen futbolcuda bir aksilik çıkmazsa bu sezon 4. forvet transferimiz olacak.

Kahe'nin yokluğunu hisseden Gençlerbirliği, Mustafa Pektemek'in de 6 ay sahalardan uzak kalacak olması sebebiyle çareyi Smeltz'i almakta buldu. Sezon öncesi Dünya Kupasında Thomas Doll'un izleyerek beğendiği futbolcuyu, Doll'un takviye şart isteklerine dayanamayan İlhan Cavcav transfer sezonunun sonuna doğru takıma kazandırdı.

Kısaca Shane Smeltz Kimdir?

1981 doğumlu 29 yaşında ki tecrübeli forvet Smeltz futbol kariyerine Avustralya'da başladı. 1999 yılında profesyonel olarak futbola başlayan Smeltz, 2002 yılında Napier City Rovers takımında 21 maçta attığı 20 golle dikkat çekmeye başlamış. Daha sonra James Troisi'nin takımı olarak bildiğimiz Adelaide City ve Bruce Djite'nin takımı Adelaide United takımlarında forma giyen Smeltz 2 sezonda oynadığı 36 maçta 8 gol atabilmiş sadece. Burdan Zelandalılar için ana vatan sayılan İngiltere'ye geçen Smeltz, Mansfield takımında ki çok iç açıcı olmayan bir sezonun ardından İngilizlerin ünlü takımlarından AFC Wimbledon'a transfer olur. Burada tek sezonda 43 maça çıkıp 26 gole imza atan Smeltz bir kez daha dikkat çeker ve Halifax Town'a geçer. Ancak 31 maçta gelen 2 gol sonunda Avustralya'ya dönüş yapar.

Önce Zelanda takımı olan Wellington Phoenix ile 2 sezonda 39 maçta 21 gole imza atar, ardından geçtiği Avustralya takımı Gold Coast United ile geçen sezon çıktığı 28 maçta 21 gol atarak tekrar patlama sinyali verir. Milli Takımlarda ise formayı 33 kere giyen Shane Smeltz, Yeni Zelanda adına 17 gol atmış durumda. Son golü ise 2010 Güney Afrika Dünya Kupasında 1-1 berabere kaldıkları İtalya'ya karşı Smeltz'in.

İstatistikler istikrarsız gibi gösteriyor Smeltz'i ve tanımadığımız için takıma ne kadar faydalı olur bilinmez ancak son 2 sezonda ki performansının yarısını gösterebilirse takıma katkısı olumlu olabilir. Ne de olsa son iki sezonun Avustralya ligi gol kralı Smeltz. Gelin görün ki Avustralya liginde coşan Djite bize gelince nasıl sustu. Shane Smeltz'de böyle olur mu bilmem ama Türkiye Ligi alttaki videoda attığı goller kadar kolay olmayacak!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara