2 Kasım 2009 Pazartesi

Yine Bize Hüsran!

Kötü gidişat sürmekte Gençlerbirliği'nde. İyi bir oyun neticesinde Diyarbakır deplasmanında gelen şok mağlubiyet nazar boncuğu olsun dedik ancak hafta içinde en çok umut bağladığımız turnuva olan Türkiye Kupası'ndan elenmek bütün sezonun heyecanını kursağımıza düğümledi.

Ardından evimizde yeni bir sayfa açarız düşüncesindeyken gelen Manisa mağlubiyeti hiç yakışmadı. Maçı maalesef yerinde takip edemedim ama özetlerinden ve arkadaşlarımın yorumlarından çıkardığım sezonun en kötü futbolunu oynadığımızdı. Taraftarımız arasında yapılan yorumlarda "böyle kötü oyun oynamaya hakları yoktu" yorumlarını duyunca ne kadar çileli bir maç geçtiğini kavradım gerçekten. Maç hakkında çok gözleme sahip olamadığım için yorum kısmını biraz kısa keseceğim. Tek söyleyebileceğim taraftarlar arasında ciddi bir kötü oynadık kanısı ve 40. saniyede gol yememiz ile mağlubiyetin kaçınılmaz olduğu kanısı var.

Fenerbahçe maçından sonra ezberlenen ilk 11 bozulmuştu ve o gün bugündür, Sivas maçı hariç galibiyet alamadık. Sivas maçının ilk yarısıda oldukça kötü oynamıştık. Thomas Doll bu durumun farkındadır muhakkak ama oyunu bu kadar iyi okuyor dediğimiz teknik adamın ısrarla o kadroyu bozması veya daha farklı birşeyler denememesi de garbime gidiyor. Ama eminim bir daha hafta -ki Bursa ile çok önemli bir maç yapacağız- bir kaç değişikliğe gidecektir. Djite'nin yanında geçen sene çok beğendiğimiz Momha ilerleyen haftalarda düşünülebilir bana göre, bunun yanında kaptan İlhan'ın ilk 11'den kesilmesi de garibime giden durumlardan.

Thomas Doll'un özeleştiri yapıp " Seyircilere bilet paralarını geri vermeliyiz" sözü güzel bir farkındalık ve buna paralel ilerleyen haftalarda takımı değiştirmeye çalışacaktır. 2-3 ay içinde çatlaklar olabileceğini ve normal sonuç olduğunu da söylemiş, bu açıklamaya bakarak bu çilemiz bir kaç hafta daha sürebilir diye düşünüyorum. Umarım bir an evvel daha fazla çatlak oluşmadan halledilir bu sorun. Yoksa futbolcuların, camianın özgüveni falan derken 5. teknik adamla kapatırız bu güzel başlayan sezonu.

2 yorum:

celine dedi ki...

bu pozisyon bulma konusunda benim kafam karışmış durumda.bu ligin en iyi savunma yapan 2 takımı olan bjk ve fb maçlarında dahi birçok net şans yakalamıştı g.birliği ama nedense şimdi kaleye gitmekte zorlanıyor.yani ortada iyi bir hamur olduğu açık ama mutfaktaki sorunların aslı nedir bilemiyorum.belki de senin yazdığın gibi kemik 11in bozulması bu hale getirmiştir takımı.

Gençay Ergez dedi ki...

kadronun tecrübesizliği vs. konularda var ama işin perde arkasında benim dediğiminde dışında gelişen şeylerin olduğu kesin. Son bir kaç yıldır yönetimsel karmaşıklık gibi nedenlerde etken olabilir. Biraz daha inanç ve transfer lazım =D

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara