25 Kasım 2009 Çarşamba

3 Yabancıyla Yollarımız Ayrılıyor


Gençlerbirliği'nde, ara transfer dönemi yaklaşırken 3 yabancıyla yolların ayrılması gündemde. Kontenjan açmak ve yeni takviyeler yapmak adına Bruce Djite, Patiyo Tambwe ve Jacques Momha ile yollar ayrılacakmış büyük ihtimalle.


Patiyo Tambwe geçen sezon Hacettepe'de Beşiktaşa'a gol attı diye alınan bir isim. Sene başından beri bırakın forveti, kanadı, bu adamdan futbolcu olmaz dedim. Kulüp aranıyormuş ama bana kalırsa çok zor olacak ancak kendi ülkesine postalayabiliriz yada üstün menejerlik hileleriyle attığı iki golü gösteren bir video ile orta sıra takımlara satmaya çalışmaktan başka çare yok. Bana kalırsa parası neyse verilsin sözleşmesi feshedilsin.


Bir diğer isim Momha'nın ise nasıl oldu bu hallere geldi, taraftarlarca şaşkınız. Geçen sene ara transferde gelip çok maçta oynadığı kanadı hem defansif, hemde ofansif yetenekleriyle domine etmiş, başarılı işler yapan bir isimdi. Ancak sezon başında Thomas Doll'un gelmesiyle gözden düştü, birazda Aykut'un o kanatta başarılı işler yapması derken bu güzel oyuncuyuda göremez olduk. Şimdi ise kendisine veda etmek üzereyiz. Aslında Süper Ligde iş yapacak bir isim bana kalırsa taliplisi çok olabilir çünkü geçen sene canı yanan çok takım oldu Momha'dan.


Üçüncü isim ise Youla ve İsaac'ten bile beceriksiz olan forvetimiz Bruce Djite'nin gitmesini zaten bekliyorduk. Sezon başında gönderilemeyen bu ismin devre arası bir takıma gitmesi çok mümkün. Çünkü bu oyuncunun çok ilginç bir durumuda var. Bizim beceriksiz dediğimiz, göndermeyi beklediğimiz bu adam 2010 Dünya Kupası'nda Avustralya forması giyecek çok büyük ihtimalle. Turkcell Süper Lig'den Dünya Kupasında forma giyecek 5 Avustralyalı'dan biri olarak eğer bir takım şansına güvenip yatırım yapar Djite'de patlarsa Dünya Kupasında, başka kulüplere büyük paralara satıp çok zengin olabilir Djite'yi alan şanslı takım. Belki de Cavcav son dakikada vazgeçip bu oyuncuyu Dünya Kupası'ndan sonra satmak için bekler.


Bu arada denenmeye alınan ve benimde kendisi hakkında şüphe duyduğum, garip isimli Senegalli stoper Assmandaw Sy, Thomas Doll'un gözüne girememiş ve Hacettepe'ye, Addo'nun yerine gönderilecekmiş.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara