14 Aralık 2009 Pazartesi

Transfer Çalışmaları Başladı...


Daha önce de söylemiştik Gençlerbirliği'nde bir revizyon yapılacak. Bunu gerek Thomas Doll, gerek ise İlhan Cavcav çok defa beyan etti. Gidecek oyuncular yavaş yavaş belirlenirken, alınacak isimlerde yavaş yavaş belli oluyor.


Gidecek isimler arasında en başta 3 isim vermiştik. Bunlar 3 siyahi oyuncumuz olan Bruce Djite , Jacques Momha ve Patiyo Tambwe idi. Bu oyuncuların ismi hala gidecekler kısmında bulunan yerlerini kormakta. Ancak Djite'nin ara ara oyuna alınması ve yazın Dünya Kupası'nda mücadele edecek olması bana göre hala Cavcav'ı caydırabilecek bir seçenek. Diğer isim Momha'dan zaten halen bi haberiz. Kadroda göremedim henüz kendisini, büyük ihtimal yollar ayrılacak. Futbolculuğunu teyit etmek için şahitlerin bulunması gereken Patiyo ise kesin gidecektir diye düşünüyorum. Kadroda tutmanın hatta kiralamaya çalışmanın bile mantığı yok. Bu isimlere geçen günlerde bir kaç dedikodu daha eklendi. Karşıyaka'da ki performansıyla umut bağladığım Ferhat Kiraz tekrardan kiralık olarak verilebileceği gündeme geldi. Belki Karşıyaka'ya tekrar gidebilir, Karşıyakalılar kendisini çok seviyor bildiğim kadarıyla, öyle ki adına bilgisayarlarını süslemek isteyenler için masaüstü arkaplanları bile yapmışlar.


375.000 euro verip daha sonra "bu kadar para verdik transfer yapmıyor diyorlar" diye savunmuştu Cavcav kendini. Bahsettiğimiz isim Sezai Zehiroğlu. Sezai Zehiroğlu'da acı vatandan gelip pek varlık gösterememiş anlaşılan Ferhat ile birlikte kiralık gönderilmesi gündemde onunda. İlhan Cavcav'ın yanılma olasılığını düşününce uzun vadede işimize yarayabilecek biri olabilir, kiralık gönderilmesi yararlı gibi duruyor. Ancak uzun vadeli bir iş için Cavcav'a göre büyük paranın verilmeside ne kadar doğruydu bu transfer diye sormama sebep oldu. Bu oyuncuların yanında Sandro, Harbuzi ve Radeljic'te form grafikleri yüzünden kulağı çekilecek oyuncular arasında. Zaman ne gösterecek şimdiden kestiremiyorum ama Harbuzi veya Sandro arasından biri seçilip gönderilebilir. Daha iyileri alınabilindiği sürece gitmelerinde bir sakıncada görmüyorum açıkçası.


Gelenler kısmında ise ilk önce Assmandaw Sy adında bir Senegalli stoperi denemeye aldığımızı söylemiştim. Ancak bu futbolcu Thomas Doll'un gözüne giremeyip gönderilmiş. Zaten benimde tahminim bu yöndeydi. Şimdi ise son U-20 Dünya Kupası'nda Almanya adına forma giymiş, Cihan Kaptan isimli gurbetçi denemeye almışız. Sanırım Bursaspor'un oyuncusu ancak forma bulamadığı için Almanya'ya dönmüş. Bonservisini kullanma hakkı Bursaspor'daymış ancak bu haklarından feragat edip, bu oyuncunun bize gelmesine yardımcı olmuşlar. Şimdilik transfer çalışmaları bu kadar. Muammer Akyüz'ün son basın toplantısında dediği "Bir iki takviye ile 5. bitirebiliriz bu ligi" açıklmasına bakılırsa giden yabancıların yerine gelecek yabancılar olacak. Umarım bu iddialı açıklamaya uygun şekilde kaliteli isimler kazandırılır takıma.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara