18 Aralık 2009 Cuma

Gençlerbirliği ve Rakiplerimiz 2009-2010 Sezonu 17. Hafta

Yarın Ali Sami Yen Stadında Galatasaray'ın konuğu olacağız. Son Gaziantep beraberliği biraz tadımızı kaçırdı tabi. 5 ila 10. sıra takımı hüviyetine bürünmek üzereyiz. Bizi bu kimlikten çıkarıp "biz daha ölmedik" dedirtecek maçtır bu maç. Ancak çıkış maçlarımızda yaşadığımız tökezlemeler de gittikçe ananevi olmaya başladı.

Galatasaray, yol yorgunu diyeceğim ancak Graz deplasmanında hafta içinde çok genç isimlerle mücadele ettiler. Kewell, Arda gibi isimler dinlendirildi. Baros'un sakatlığı bildiğim kadarıyla devam ediyor. Strum Graz maçı fiziksel olarak çok etkilemeyecektir Galatasaray'ı büyük ihtimalle. Ancak alınan 1-0'lık mağlubiyetin genç oyunculara negatif yansıması üzerine bütün takımda negatif bir hava yayılır mı diye de komplo teorisini atarım ortaya. Biraz öküz altında buzağı aramak oldu ancak bir umut olur mu olur. Galatasaray son 7 maçtır bize karşı hiç kaybetmediği gibi sürekli olarakta kazanmış. Yani inanılmaz bir şansızlığımız var. Son iki sezon da ki kötü Gençlerbirliği yok karşılarında tabi ki. Ayrıca kötü dönemlerimizden birinde bu takımı Türkiye Kupası'ndan eleyen takımda bizdik. Şöyle de bir gerçek var ki Galatasaray böyle son hafta mücadelelerinde banko sayılan maçlarında puan kaybetmiş.
Gençlerbirliği'nde ise Thomas Doll yaptığı açıklamada puan yada puanlardan söz etti. Herhangi bir durumda beraberliğe de yatabiliriz bu da tescilli bir gerçek. Normal zamanda kızardım böyle açıklamaya ancak Thomas Doll'un dediği gibi lig için üstün kadrolu ve Avrupa'da da dolu dizgin giden bir Galatasaray'dan bahsediyoruz. Mevzu bahis böyle bir takımken yedeğimizin olmadığı mevki olan stoperde iki adamımız cezalı. Takımın en golcü futbolcusu Mustafa Pektemek sakat. İbreler nereden bakılırsa bakılsın Galatasaray'ı gösteriyor gibi. Futbolcularımız takım oyununu iyi yaparlar ve bireysel olarak çok fazla hata yapmazlar ise bu maçtan puan çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Stoper en çok tecrübe gerektiren nokta ki 18'lik Mahmut'un o bölge de ne yapabileceği süpriz. Kadrosuna rağmen defansında zaafları olan bir Galatasaray ile oynuyoruz ki bu da bol gollü bir maçın geçebileceğinin işareti.
Takımımıza bu zorlu mücadele öncesi başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara