27 Şubat 2010 Cumartesi

Gençlerbirliği Ve Rakiplerimiz 2009-2010 Sezonu 23.Hafta

Ankara derbisi yarın oynanacak. Ankara'da bitmek bilmeyen tartışmalar uzun süre devam etti. Ankaragücü taraftarlarının da rahatsız olduğu Yenikent ASAŞ stadından haber en sonunda geldi ve maç 19 Mayıs Stadına alındı. Maç öncesi en iyi haber bu olsa gerek. Hatta Ankaragüçlüleri sevindirecek bir haber daha var bu maç için. Ankaragücü'nün deplasman sayıldığı bu maçta alışıldık saatli kale arkası tarafı değil, Ankaragücüyle özdeşleşmiş Gecekondu kale arkası (Gençlik Parkı) tarafı ayrılmış Ankaragüçlülere. İlhan Cavcav'ın Melih Gökçek'in gönlünü almak için böyle bir uygulamaya gittiğini düşünmedim değil. Ayrıca bu tarz maçlarda iyi oyunu kim oynarsa oynasın puan alan taraf genellikle zor durumdaki takım oluyor. Hemşehri dayanışması mı, şike mi dersiniz size kalmış.

Ankaragücü'nde Vassell dışında eksik yok. Vassell'in sorunlu hali devam ediyor. Ancak Robert Vittek bu karşılaşmada ilk 11'de çıkacak bir isim. Vittek'in yanı sıra Geremi, Sapara, Rothen gibi flaş transferleri de bu maçta forma giymesi beklenenler. Bunların forma giydiği maçlarda Ankaragücü iyi sonuçlar alamasada bize karşı farklı hazırlanacaklardır. Geremi'den duygusallık bekliyorum eski takımına karşı :D. İşin şakası bu tabi ki. Ankaragücü biraz daha atak futbol oynayacak bize karşı.

Gençlerbirliği ise son haftalarda galip gelememenin verdiği stres ile defansif oyun oynuyor. Bu durum derbide de devam ederse halimiz çok iç açıcı olmayacaktır. Beraberlik kokan bir maç olur. Tabi yapacağımız hatalarla mağlupta olabiliriz. İlk maçta 2-1 mağlup ettiğimiz hemşerimize karşı o maçın ilk yarısı hariç ikinci yarıda ki kontratak ve hücum ağırlık futbolu oynamamız gerek. Harbuzi'nin isteksiz görüntüsü en sonunda Thomas Doll'u da bezdirmiş ve antremandan kovulmuş Harbuzi. O'nun yokluğunda o bölge de büyük ihtimal Sandro oynacak. Sandro'nun da formsuzluğu ayrı bir dert. Orta sahadan gelecek topları nasıl taşıyacağız forvete diye endişeler olacaktır. Zaten iyiden iyiye forvetlerde de formsuzluk devam ediyor. Tek güvencem Hurşu ile Mustafa Pektemek. Ancak gol atsa da atmasa da Kahe'nin de bu maçta kesinlikle forma giymesi gerek. Zaten zor top taşıyacağız gibi, birde ileride top tutamamak bizi kendi sahamıza mahkum eder. Thomas Doll'un durumu da yılan hikayesine dönmüş durumda ve yaptığı yatırımlar nedeniyle Ankaragücü'nü favori göstermiş. Bu durum defansif, beraberliğe yatan bir oyun anlayışı sergileyeceğimize işaret değildir umarım.

Beraberlik maçı olacağı kanısındayım. Maç 19 Mayıs'ta ancak oynayacağımız oyunun pek tat vereceğine inancım oldukça düşük. Herşeye rağmen Trabzon maçı öncesi kazanmamız şart.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara