6 Şubat 2010 Cumartesi

Bu Sefer Thomas Doll Yaktı Bizi!!

Hep taktiksel zekasını övdüğüm Thomas Doll bu sefer gerçekten bizi yakan adam olduğu kanaatindeyim. Zaten maç günlerce tartışılacağı için, yaptığımız hataları sayıp yazımı bitireceğim.

Öncelikle bu oyun 4 golü haketmiyordu. İkinci yarıda ki oyundan memnunum. Ancak bizi yakan Thomas Doll'un yanlış oyuncu değişiklikleri ve maça defans ağırlıklı kadroyla çıkması oldu. Verdiğim kadro aynen sahadaydı. Maç boyu kanat organizasyonu yapmadık doğru dürüst. İlk yarı bütün oyunumuz defans yapmakla geçti. Her zaman Gençlerbirliği taraftarları olarak bu durumdan dertliyiz. İstanbul takımının karşısına çıkınca korkak oyun oynamak is-te-mi-yo-ruz. Maçı resmen kendi sahamızda kabullendik ilk yarı boyunca. Beşiktaş forvetlerinin beceriksizliği yüzünden golü bile bir defans oyuncusundan yedik.
İlk yarının sonlarında Hurşut'u almak doğru bir hamle ancak aldığı adam Cem Can olmamalıydı. Maçta hiçbir şey yapmayan Kerem oyundan alınmalıydı. 90 dakika boyunca sahada kaldı ve doğru dürüst top ayağına gelmedi, geleni de dan dun harcadı. Ayrıca yaptığımız faullerin yarısıda kendisine ait. Hurşut'un oyuna girmesi olumlu yansıdı. Ve ikinci yarı boğduk Beşiktaş'ı. Mustafa Pektemek'in kaçan golleri, atak üstüne atak derken işlerin bir anda değişmesini sağlayan yine yanlış değişikliklerdi. Kahe'nin oyundan alınıp yerine Sandro'nun girmesi büyük hataydı. Sandro'nun da maç boyu birşey yapmamasını geçtim Kahe'nin oyundan alınması takımı kötü etkiledi. İleride top tutamayınca bir anda işler değişti ve defans oyunumuz yüzünden golleri ardarda yedik.
İkinci golde Orhan Şam'ın hatasından pozisyonsuz atak golle sonuçlandı maalesef ve o dakikadan sonra iyice dağıldık. Kerem ve Sandro yüzünden 9 kişi oynadık neredeyse maçı. Kahe'ye değinecek olursak gol kaçırıyor çok fazla eleştirilerinden sonra Kahe'nin asıl görevinin ileride top indirmek ve top tutmak olduğunu söylemiştim. Ne kadar haklı olduğumu bu maçta görmüştür çoğu kişi eminim. Kahe çıkınca ilerde tek bir top bile tutamadık. Haliyle topu Beşiktaş'a teslim ettik. Sonucunda gelen 4 gol. Kahe'nin gol atamasa bile ne kadar önemli bir isim olduğunu bir kez daha gördük sanırım.

Kerem ve Sandro dışında oyuncuların özellikle ikinci yarı performanslarını beğendim. Kasımpaşa ve Es-Es maçlarında bu kadar defansif oyun oynamayacağımızı düşünerek ve Serkan Çalık ile Vranjes'in Sandro-Kerem ikilisinin yerini alacağını düşünerek ilerleyen haftalar için ümitliyim.
Ancak 4 gol yemeyi haketmedik. Çok fazla acemi ve korkak davrandık. Bu sene için ders olsun bize diyebiliyorum ancak.

1 yorum:

Caimanes dedi ki...

Bir Bursaspor Taraftarı olarak üzüldüm Gençler'in bu mağlubiyetine..
Ama defansif sorunlarını çözdüğünde Gençler çok can yakacak..
Kadro kalitesi ( Pektemek-Harbuzi-Hurşut) muazzam..
Bende bu maç için blogumda birşeyler yazdım..

http://futbolunaskerleri.blogspot.com/2010/02/besiktas-4-1-genclerbirligi-gencler-bu.html

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara