9 Mayıs 2009 Cumartesi

Futbol Vasat Olsada 3 Puan Çok Güzel


Kritik 3 haftanın son maçından 6 puan çıkardık. Günlerdir hakkında bir ton yazılıp çizilen Hacettepe maçından 3 puanı 3 golle çıkardık. Şike iddaalarına karşı oynanan bir maçtı. Günlerdir herkes yazıp çizdi. Maç durgundu, çok fazla hareket ve pozisyon olmadı aslında. 2 golümüz ardı ardına geldi. Özellikle ikinci gol hazırlanışı bakımından gerçekten çok hoş bir goldü. İlk golde de şık bir rövaşata görsel olarak futbolda görmek istediğimiz hareketlerden biriydi. Maç için çok fazla söylenecek birşey yok. Futbol adına zevksiz olsada Gençlerbirliği adına çok güzel bir galibiyet oldu.


Maç sonunda Orhan Şam ile Momha arasında bir takım gerginlikler oldu. Tribünden çok net göremedim ama soyunma odası koridorlarına yansır gibi oldu olaylar. Maç öncesi yazılıp çizilenlerin bu durumların doğmasında büyük etkisinin olduğuna inanıyorum. Oyuncuların üstündeki bu baskı ortamı, oynanmamış maç için bu kadar şeylerin söylenmesi hatta futbolcuların yerinde olmak istemezdim gibi birtakım söylemlerin yanında şike yapıyor musunuz yapmıyor musunuz bir bakacağız dercesine bügüne kadar İstanbul takımlarıyla maçlarımızı veren LigTV'nin maçı canlı yayınlaması dostça geçecek bir ortamı zehirledi kanaatimce. İşin İddaa'ya bile sıçraması yok Gençlerbirliğine 1.05 verildi Galatasarayı yenen Hacettepeye 8.00 verildi denmesi futbol oynanması zor bir ortam yarattı. Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka gibi spor programcılığının duayenleri diyebileceğimiz isimler bile maça at gözlükleriyle baktılar.


Bu Hacettepe'yi sadece biz yenmedik ki. Bugüne kadar kaç takım yendi ve küme düştüğüde belli bir takım. Geçen hafta Galatasarayı yendiğinde hangi mecra Hacettepe yendi diye yazdı ki. Şike iddaalarını gündeme getiren basın yazmadımı Galatasaray yenildi diye. Böyle yazarken birden ne oldu da iş Hacettepe yendiye döndü önce bunu anlamak gerek. Gerçekler ne olursa olsun futbolcuların emeğine saygı göstermek lazım. Ama maalesef ki Türkiye de spor yazarlığının olmadığını düşünürsek bu düşüncesizlikte normaldir diye düşünmekteyim

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara