11 Mayıs 2009 Pazartesi

Disiplin+Centilmenlik=Gençlerbirliği




Türkiye Futbol Federasyonunun düzenlediği ve Turkcell'in de sponsor olduğu Fair Play Ligi'nde Gençlerbirliği 31. hafta itibariyle zirveye oturdu. Turkcell Fair Play Ligi'nde, Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlar aldıkları sarı kart, kırmızı kart, saha kapatma, seyircisiz oynama ve hak mahrumiyeti cezaları karşılığında belirli ceza puanları alıyorlar. Her haftanın sonunda puan durumu güncelleniyor. Futbolun güzel yanını gösteren takımların sıralaması bir nevi.




Gerçekten değer görmesi ve önem verilmesi gereken bir konu bana kalırsa. Ama takımlar başarıya giden yolda her türlü çirkeflik mübahtır anlayışıyla son haftalarda da sık yaşadığımız gibi şike iddaaları atıyorlar ortaya. Bir taraftar stadın çatısına çıkıyor. Siz şöylesiniz, siz böylesiniz derken taraftar grupları birbirlerine giriyor. Dünya'nın önemli derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde ki olaylar zaten Türkiye'de futbol terörünün geldiği boyutu çok net gösteriyor. Futbol Federasyonuda bu konuya biraz önem gösterilsin diye sezon sonunda ilk 3e giren takımlara toplamda 1 milyon dolar para ödülü koymuş. Günümüz endüstriyel futbolunda teşvik için güzel bir yöntem. Ama gönül isterki Süper Ligde ki kapışma karşılık beklenmeden Fair Play Liginde de olsun.




Bir Gençlerbirliği taraftarı olarak 1. olmaktan onur duyuyorum. Umarım sezonu böyle bitiririz. 1.ye 500bin 2.ye 300bin 3.ye de 200bin dolar verilecek. Transfer içinde az da olsa bir kaynak olur bu bize. Şimdi Gençlerbirliği'nin taraftarı mı var tabi 1. olur geyiklerine girenler olacaktır elbet. Biz Gençlerbirliği kültürünü benimsemiş taraftarlarız az da olsak çok da olsak bu kültür bizim yaşam biçimimiz ve sonuna kadar yaşatıp nice fair-play organizasyonların da ismimiz ilk sıraya yazdırmakta bu kültürün bir parçasıdır. Her zaman dediğimiz gibi "Ne küfürbaz ne arsızız, ne torpilli ne yüzsüzüz, işte bizim tek farkımız, Biz Centilmen Gençlerliyiz!"




Bu da 31. Hafta Fair-Play Ligi Puan Durumu:


1-Gençlerbirliği.......: 86


2-Gaziantepspor........: 91


3-Trabzonspor..........: 93


4-Denizlispor..........: 94


5-Ankaraspor...........: 108


6-Hacettepe............: 109


7-Bursaspor............: 124


8-Konyaspor............: 141


9-Kayserispor..........: 143


10-İstanbul B.Şehir Bld: 147


11-Kocaelispor.........: 150


12-Fenerbahçe..........: 152


13-Sivasspor...........: 166


14-Eskişehirspor.......: 171


15-Antalyaspor.........: 185


16-Galatasaray.........: 218


17-Ankaragücü..........: 231


18-Beşiktaş............: 244

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara