20 Mayıs 2009 Çarşamba

Hayır Olsun! Ne Diyelim? =S


Bu hafta da maalesef sorunlu Galatasaray karşısında elimiz boş döndük. Maçı canlı bi şekilde takip edemedim ne yazık ki. Ama özetlerden izlediğim kadarıyla ilk yarı da baskılı gözüken, gol atmaya çalışan ekip biz olsakta gol vuruşlarını yapamamak iyice sıkıntıya sebep olmuş. Hakan Aslantaş'ın getirdiği toplarda Kahe'nin bir türlü bitiriciliğini gösterememesi geri kalan bölümlerde bizi rahatça galibiyete götürmekten alıkoymuş.

Maçın 2. yarısında daha açılan ve bastıran ekip Galatasaray. Bize nazaran bitirici özelliklerini çok iyi kullanmışlar diyebilirim. Ardarda gelen iki gol zaten kırılgan yapıda olan takımımızı iyice kırmış. Haliyle Muammer Akyüz'ün dediği gibi de çevirmek o dakikadan sonra iyice zorlaşmış takımımız için. Maçın genel analizi böyle. Sadece özetlerini izleyebildiğim için maçın detaylarına, Gençlerbirliği'nde kim iyi oynamış, ne olmuş gibi durumlara çok fazla giremiyorum.


Gelgelelim özetlerde yediğimiz golleri izledim. Artık defans oyuncularımızın eksikliğine mi verilir ama biraz ucuz goller gibi geldi. Defans oyuncusu olsanda olmasanda sol kanattan içeri yerden ortalanan topa kimse dokunamaz mı bunu sorgulamak istedim. Gördüğüm kadarıyla ceza saha içinde topun geçtiği noktalarda da kalabalıktık. Nasıl dokunulamaz o topa hayret ediyorum. Pas geçipte Kewell'a geldiğinde top önünde bir engelleyici kuvvetin bulunamaması da üzücü. Artık defans oyuncularımızın eksikliğine verelim demek istiyorum bu durum. Lakin gerek bu maçta, gerek İstanbul Belediyespor'la yaptığımız maçta defans S.O.S veriyor. Belediye maçında Traore'nin yaptığı hatalar, bu maçta Mehmet Polat gibi isimlerin defansa ağırlık koyamaması seneye için nerelere transfer yapmak lazım sanırım açıkça gösteriyor. Defansif ortasaha oyuncusu olan Koray'ın futbolunu tartışmıyorum. Belediye maçında oyuncudan kaçar gibi defans yaparak hata yapmış olsada herşeyden önce ruhsuz oynayışı geliyor. Bence kenara çekilip konuşulmalı hala Beşiktaş'ı istiyorsa bu oyunla rüyasında görür. Hele ki Ernst gibi bir adam alınmışken. Ha canı oynamak istemiyorsa 2. Liglerde Zafer Biryol örneğinde olduğu gibi çok para verip bizi çıkar diyen, ölün yeter diyen bir çok takım var bence onları düşünmeye başlasın.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara