17 Mayıs 2009 Pazar

Gençlerbirliği Ve Rakipleri 32. Hafta


18 takımlı ligimizin 9. Sırasından itibaren düşme tehlikesi içinde takımlar. Gerçi 9. Ankaraspor’u bu takımlar arasında en rahatı olarak görebiliriz. Hemen ardından 10. Sırada Gençlerbirliği 38 puanla diğer rakiplerine göre avantajlı konumda görünsede 15. Konyaspor’un alacağı bir galibiyet Konya’yı Gençlerbirliği ile aynı puana getirecek. Son dönemlerin en garip ligi yaşanıyor gerçekten. Hal böyle oluncada takımların hesağları her an şaşıyor. Elindeki rahatlama fırsatlarını hep heba eden Gençlerbirliği bu hafta bir umut UEFA belkide bi gayretle Şampiyonlar Ligi’ni hedefleyen Galatasaray’a konuk oluyor.

Defanstaki 3 stoperimizin sakatlıklarının olması ve sol bekimiz Momha’nın sarı kart cezasının olması zaten normal zamanda sıkıntılı olan defansımızın iyice zora girmesine neden oldu. Refleksleri iyi olsada hava toplarına hakimiyet konusunda boyunu inkar ettiğini düşündüğüm kaleci İsailoviç’in bu zaafınıda değerlendirilirse çok zor bir karşılaşma olacak gibi duruyor. Alınacak bir beraberliğin bile gerçekten çok önemi var. Galatasaray cephesinde ise Kewell’ın durumu belirsiz gözüküyor. Forvet hatlarındaki kısır dönemleri bizim maçımızda da devam ederse şansımıza olur gerçekten. Alt sıralarda da bizi çok ilgilendiren maçlar olacak gerçekten. AKP’li belediye başkanlarının desteğiyle giden 2 takımın mücadelesinde İstanbul Belediyesi Kayserispor’u ağırlıyor. İddiasız Kayseri İstanbul Belediye karşısında ne kadar oynar(!) muamma gerçekten. O maçı Belediyenin alacağını düşünerek hareket edecek olursak diğer bizi ilgilendiren maçta Konyaspor Eskişehirspor’u ağırlıyor kendi evinde ve şimdiden yönetimler ve taraftarlar arsındaki çekişmeleri gördükçe çok sert kıran kırana bir maçın geçeceğini söylebilirim. Çıkacak bir beraberlik Gençlerbirliği adına güzel bir sonuç olabileceği gibi Eskişehir’İn kazanmasınıda güzel bir sonuç olarak nitelendirebiliyorum kendi adıma. Rakiplerimizden Antalyaspor’un Fenerbahçe ile karşılaşacağı maç içinse birşeyler söylemek zor. Mehmet Özdilek’in Antalya’yı erken düşmekten kurtarması gerçekten büyük başarı. Fenerbahçe’nin kupada ki moralsizliği, iç karışıklıklar ve kötü gidişatı Antalya’nın lehine çok büyük avantaj. Ama Fenerbahçe’nin Antalya’ya göre kaliteli olan kadrosu ve bu maçı kazanarak biraz ortalığı yatıştırmak istemeside bir diğer durum. Gönül ister ki kimsenin eline bakmadan yenelim ve yolumuza devam edelim ama maalesef ki söylemek kolay olsada icraatı sıkıntılı oluyor.

Galatasaray karşısında alınacak 1 puan bizi bu haftalıkta idare eder. Alınacak bir galibiyet ise fazlasıyla ihya eder. Ama defanstaki sıkıntılarımızı ve Galatasaray’ın pes etmeyeceğini düşününce en az 1 puanı almak başarı olacaktır bizim için diye düşünüyorum. Yine de Haydi Gençler alalım şu maçı ve artık seneyenin hesaplarını yapalım.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara