Kayserispor'un bu sezon karıştığı iki olay transfer gerçekleşti. Birincisi tüm kamuoyunun suyunu çıkara çıkara her ağızdan bir sesin çıktığı, herkesin yorum yaptığı isim Mehmet Topuz'un transferiydi. Beşiktaş oyuncuyla görüşüp bizde oynayacak dediğinde, Kayserispor biz Fenerbahçe ile görüştük ve onlara verdik bonservisini bu futbolcumuzun dediğinde yer yerinden oynadı. Kim haklıydı? Herkes bir ağızdan bir şey söylerken olayın kahramanlarının açıklamaları olaya son noktayı koydu. Beşiktaş, "küçüklüğümden beri Beşiktaşlıyım, burada oynamak istyorum" diyen Mehmet Topuz'un kendilerinde oynamasını gerektiğini savunurken, bu futbolcuyu buna rağmen ısrarla almak isteyen Fenerbahçe yönetimine "ezik" yakıştırmasında bulunmuş, Kayseri yönetimini ise eleştirmişti. Fenerbahçe adına Aziz Yıldırım alırım dedi ve aldı. Sonunda konuşan Kayserispor cephesi ise Beşiktaş'a etik dersi(!) vererek, önce kulüple görüşülmesi gerektiğini, Beşiktaş'ın önce futbolcu ile görüşerek etik davranmadığını söylemişti. Sonunda Fenerbahçe aldı bu oyuncuyu ya aradan çokta fazla geçmedi.
Aradan çok fazla zaman geçmedi bir Kayserispor transferi ve bir skandal daha patladı. Gençlerbirliği'nin kampa zamanında katılmayan futbolcusu James Troisi, Kayserispor kampında çıktı. Söylentiler birbiri ardına geldi. Önce kaçırıldığı haberi geldi, ardından Kayserispor kendiği isteğiyle burda yarın imza attıracağız dedi. Kayserispor yönetimi sözleşmesinde tazminat maddesi olduğunu iddia ettiği Troisi'nin bu tazminatı ödeyerek sözleşmesini feshettiği ve kendilerine imza attığını söyledi. Oysa Gençlerbirliği yönetimi bu oyuncunun 2011'e kadar sözleşmesi olduğunu ve bu tazminat maddesininde ön protokolde yapıldığı ve bu protokolun şu anda geçersiz olduğunu söyledi. Sonuç olarak bir kavgadır gidiyor. Kayseri dün 4 senelik anlaşmaya imza attırdığını açıkladı Troisi'nin. Gençlerbirliği ise Federasyona şikayette bulunduklarını hatta FIFA'ya gideceklerini açıkladı.
Bu sözleşme tartışmalarından bir yana sıyrılıp etik konusuna değinmek istiyorum. Mehmet Topuz olayında önce futbolcuyla değil kulüple görüşülmesinin doğru olduğunu savunan Kayseri yöneticileri, Troisi'yi alırken neden Gençlerbirliği ile görüşmediler? Bu soruya "bonservisi elindeymiş bu futbolcunun" diyecek Kayserispor'a bir diğer sorum şu olur; "Peki bu futbolcu Kayseri'ye kendimi geldi?". Kendi gelmiş bile olsa hiç mi sormadı Kayseri Gençlerbirliği'ne doğrumu bu durum diyerek? İlhan Cavcav'ın açıklamalarında Kayserispor başkanı Recep Mamur'un hiç birşeyden haberi olamdığı söyleniyor. Peki bu durumda transferi gerçekleştiren ve her çıktığı programda Beşiktaş'a etik dersi veren menajer Süleyman Hurma mı suçlu kişi?
Türk futbolunun böyle bir sorunu var. Menajerler yaptığı haraketlerle futbola damgasını vuruyor. Gençlerbirliği'nin bugün bu durumda olmasının en büyük sebepleri arasında olduğunu düşündüğüm Cem Onuk'un da bu transfer de suçu olduğunu düşünüyorum. Bu kulübün transferlerinden ve oyuncularından sorumlu bir insanın futbolcusunu da takip etmesi gerekir diye düşünüyorum. Daha önce Isaac olayında da böyle bir sözleşme hatasına kurban gitmişti Gençlerbirliği. Bu durumunda böyle olması içten bile değil. Ama Gençlerbirliği yönetimi kendinden emin. Futbolcunun sözleşmesinde böyle birşey yok diyor. Diğer söylenti ise bu transferin bu hale gelmesinin sebebi Troisi'nin menajeri olan babasıymış.
Durum öyle karışık ki kim ne derse kendince haklı bir payı var. Ama bir gerçek var ki her sorunlu transferin ardında bir etik tartışması alıp başını gidiyor. İnsanlar hala "önce futbolcuyla mı görüşülmeli, yoksa kulüple mi?" diyerek tartışıyorlar. Tüm bu tartışmaların iç detaylarını gösteren haberler ise sürekli olarak, X kulübün menajeri şöyle yapmış, Y kulübünün ki ise böyle demiş diyerek yayınlanıyorlar. Ortada bir yanlış var ama bu nerede bilinmiyor. Her yere çıkıp etik değerleri anlatan, ben şöyle transfer yaptım, böyle işler yaptım diyen şu etik menajerler bir de çıkıp açıklasalar ya bu haberlerin altından neden hep kendileri çıkıyorlar? Bir yanlış yok mu bu işte?
Beckham
-
TÜR: Futbol, Spor Belgeseli, Biyografi, Belgesel, Spor. SÜRE: 71×4 Dk.
ÜLKE: İngiltere. YAPIM YILI: 2023. imdb: 8,1. Tomatometer: %88…
İngiltere’nin en öne...
2 hafta önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder