16 Mart 2010 Salı

Bir Zaman "Gençler" Forması Giydiler! #1

ROGER LUKAKU

Sene 1996, İlhan Cavcav'ın Afrika furyasına, kıtadan değil Belçika'dan dahil olmuş bir isim, Gençlerbirliği forması giymeye başladı. Zamanın futbol oyunlarının yıldız isimlerinden Roger Lukaku. Belçika'da attığı goller ile dikkatini çekmiş Cavcav'ın ve Kona'nın boşluğunda Ümit Karan'ın yeni partneri olması için alınmış getirilmiş Ankara'ya. Geç başlayan futbol yaşantısının zirvesinin Belçika ligini onunda büyük katkılarıyla 3. bitiren Germinal Ekeren takımında yaşayarak gelmiş bize. TSYD Kupasında ezeli rakibimiz Ankaragücü'ne attığı gol ve ilk 5 maçta attığı 2 gol ile umutta vermiş dönemin teknik direktörü Sadi Tekelioğlu'na. Ne yazık ki sezon sonunda isteneni verememiş ve 6 gol ile sınırlı kalmış bütün yaptıkları. Akıllarda en çok kalacak hatırası ise 1-1 biten ve penaltılarda 18-17'lik üstünlük sağladığımız Galatasaray ile yapılan Türkiye Kupası maçı. 1-1'lik normal sürede takımımızın tek golüne imza atarken, penaltılarda 2 kez kendisine şans verilmiş ve ikisini de gole çevirmiş Roger Lukaku. Aslında bizim için de, futbol tarihi içinde eski futbol oyunlarının efsanesi olması dışında futbolculuğuyla çok öne çıkan bir durumu yok Roger Lukaku'nun.
Roger Lukaku'yu yazma sebebim tamamen üst resimde ki şahıs yüzündendir. 1966 doğumlu Roger Lukaku'nun 2 oğlundan biri olan 1993 doğumlu Romelu Lukaku bu resimde ki kişi. Profesyonel Kariyerine geçen sene başlayan Romelu ilk sezonunda müthiş bir çıkış yakaladı ve 25 maçta 14 gole imza attı Anderlecht formasıyla. Bu 16 yaşında ki genç isim, henüz 13 yaşındayken Anderlecht'in dikkatini çekmiş. 2008 yılında Belçika ümit milli takımının formasını giymiş. Çok genç yaşta olması nedeniyle 4 kez giyebilsede bu formayı 1 gol atma başarısı göstermiş. Bu sene bir kere de Belçika milli takımına girmiş. Roger Lukaku'nun bu yetenekli oğlu babası gibi FM oyununun wonderkidlerinden. Gerçekte de bir çok takım takibe almış durumda.

Yarın, öbür gün Romelu'yu Real Madrid'de falan izlersek "babasını tanırdık" diyebileceğimiz bir oyuncu. Kendimize bir nebze olsun pay çıkarmayı ben başarabildiysem, İlhan Cavcav'dan yetiştirme payı diye para almasını beklerim. "Babası bizde oynadı, bizim evladımız sayılır, yetiştirme payını isteriz" açıklamasıyla dünya medyasına da manşetten oturabilir İlhan Cavcav. :D

1 yorum:

Humerus dedi ki...

Genç yaşına rağmen çok kuvvetli fiziği var.En fazla 2 seneye büyük bir külüpte izleyeceğimizden eminim.Belçika çok iyi jenerasyona girdi çok iyi yıldızlar çıkartıyor.Axel Witsel,Eden Hazard,Lukaku gibi isimlere Euro 2012 grup maçlarında dikkat etmemiz lazım.

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara