30 Mart 2010 Salı

Bir Zaman "Gençler" Forması Giydiler! #3

JORGE ROBERTO RINALDI
Jorge "Chancha" Rinaldi... 1989-1990 sezonunda Gençlerbirliği'ne gelen 2 Arjantinliden en kariyerlisi. Vatandaşı Hugo Zacarias ile geldiği sezon büyük heyecan yaşatmış Gençlerbirliği taraftarlarına. Taraftarlar bu Arjantinli ikiliyi görmek için maçlara akın ediyorlarmış bugünün tersine. Aslında taraftarın bugünde aradığı şeyi, o zaman yapmış İlhan Cavcav yönetimi. Sırf ülkeleri Arjantin diye bu kadar heyecan yarattığını düşünmeyin Rinaldi'nin. Dedik ya O, iki Arjantinli'den en kariyerlisi...

1980-1984 yılları arasında San Lorenzo takımıyla başladığı futbol kariyerine 185 maçta 46 gol sığdırır Arjantinli forvet. Bu performansı ülke çapında öyle dikkat çekicidir ki 1983 yılında ilk kez milli takıma çağrılır. Arjantin Milli Takımı'nın genel oyuncu yapısını düşündüğümüzde oraya seçilmenin ne kadar zor olacağı tahmin edilebilir kolayca. Zamanın Arjantin teknik direktörü Carlos Bilardo'da, Rinaldi'nin yeteneğinin olduğuna inanmış ve Maradona'lı milli takımda 14 kez forma şansı vermiş. 1985 senesinde kısa süreli İspanya macerası yaşayan Rinaldi, Arjantin liginin devlerinden Boca Juniors tarafından tekrar Arjantin'e getirilmiş. Boca forması altında da 2 sene içinde 53 maça çıkan Rinaldi 18 golle yeteneklerini konuşturmuş. Ardından bir diğer dev River Plate takımına geçiş yapmış ancak bu forma altında düşüşü başlamış. River formasıyla 1 sezon oynayan Rinaldi, koskoca ligde sadece 18 kez forma şansı bulurken ancak 2 gole imza atmış. Bir forvet oyuncusu için hal böyle olunca gözden düşme yılları başlar.

Tam o yıllarda Gençlerbirliği Rinaldi'yi tutar kolundan 2. Avrupa macerasını yaşatmak üzere Türkiye'ye getirir. Taraftar arasında heyecan yaratır. Ankara futboluda böyle bir yeteneği çok görmemiştir. Ancak Rinaldi uyum sorunu yaşamaması için vatandaşı Zacarias ile transfer edilmiş olsa bile bir türlü ortama ayak uyduramaz. Birde geldiği yere göre kariyerli oluşu, biraz burnu havadalığı getirmiştir beraberinde. Nitekim sezon sonunu bile beklemeden kaçmış ülkesine dönmüştür. Ülkesine döndüğünde yeniden San Lorenzo ile anlaşıp eski günlerini yad etmek istedi ancak eski günlerden çok uzak olduğunu anlayınca 28 yaşında emeklilik kararı aldı.

Rinaldi Gençlerbirliği'nde kaldığı süre boyunca 26 maça çıkıp 2104 dakika sahada kaldı. Bu süre içinde de 6 gole imzasını koydu. Avni Okumuş, Olkan Yavruoğlu gibi yerel isimlerin altında gol attığı için pek verimli olduğunu söyleyemeyiz ancak Gençlerbirliği bünyesinde Arjantin Milli Takım kariyerli bir isim oynamış oldu. Rinaldi emeklilik yıllarında genç takımlarda koçluk yaparken, Arjantin gazetesi Clarin'de de muhabir olarak çalıştı.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara