5 Ekim 2009 Pazartesi

Gençlerbirliği'nden Ümit Milli Takıma 3 İsim


Milli takımın artık çok zorlaşan Dünya Kupası şansı için oynanacak son ve önemli maçlar haftasına girdik. Önce Ümit Milli takımdan bahsedeyim bizi daha çok ilgilendirdiği için daha sonra A Milli takım seçimleriyle ilgili bir eleştiri yazısı daha yazarak devam edeceğim.


Ümit Milli takım aday kadrosuna Gençlerbirliği olarak 3 futbolcu göndermenin mutluluğunu yaşıyorum. Ben yetiştirmedim tabi ki bu adamları ama insan kendi takımından isimleri görünce mutlu oluyor, gurur duyuyor. Forma şansı bulmasa da genç yeteneğimiz Ferhat Kiraz ile ilk 11’imizin değişilmez isimleri Mustafa Pektemek ve Aykut Demir aday kadroya çağırılmış. Güzel tespitler gerçekten. Ancak Aykut Demir’e ayrı parantez açarak, A milli takım eleştirime atlamak istiyorum. Aykut Demir şu an gösterdiği performans ile ümit milli takıma seçilmeyi kesinlikle hak ediyor. Ancak şahsi düşüncem şu anki görüntü itibariyle yıllardır sağ bek, sol bek çıkmıyor denilen ülkemizde A milli takıma bile seçilebilecek düzeyde bir performans sergiliyor Aykut. Yaşı itibariyle genç ve tecrübesiz denilebilir haklı olarak ancak formsuz isimleri oynatmak, sırf İstanbul takımlarından adam almak adına takımında ilk 11’i geçtim 18’e zor giren adamları almaktansa böyle isimlere şans vermek çok daha yerinde bir karar olur düşüncesindeyim.


Gerçi bu sefer ki eleştirim İstanbul takımlarından seçilen oyuncular haricinde, hemşerim Ankaragücü’nden kadroya çağırılan Ceyhun Eriş üzerine. Beşiktaş’tan Yusuf ve Ankaragücü’nden Ceyhun artık ununu elemiş, eleğini asmış futbolcular. Bana göre değil bu tespit, kime sorsam bu görüşü doğru olarak kabul eder diye düşünüyorum. Tamam hala yetenekliler (Türkiye Ligi için) ve oldukça tecrübeli isimler olabilirler ancak 90 dakikayı çıkaramayacak bu isimleri kadroya almak nasıl bir taktik anlayışıdır çok merak ettim doğrusu. Kaldı ki Ceyhun da Yusuf da aynı bölgenin adamları ve birbirlerinden çok farkları yok, hangisini oynatmak üzere aldı Fatih Terim bunu çok daha merak ediyorum. Zaten şansımız yok diyerek fantezi deneniyorsa genç oyunculara şans vermek çok daha mantıklı bir hareket değil midir? Namağlup ünvanlarını bu hafta devretmiş olsalar da haftalardır lige damga vuran Gençlerbirliği’nden adam alınmamasını geçtim diyelim, ligin en genç takımı olarak Ümit Milli takıma çalışıyor olmamız gayet normal diyelim ama Eskişehirspor’dan herhangi bir adam görememek düşündürücü bana kalırsa. Hatta Göksel dostumun kendi blogunda yazdığı bir yazıda Eskişehirspor yabancılarının çoğunu yedek oturtup yerliler ile mücadele ettiğinden bahsediyordu. Durum böyle iken takımın başarısı ortada iken milli takıma alınmak üzere adam bulunamamasına şaşırmamak elde değil. Bursaspor’un lig tablosundaki yeri ortadayken Sercan dışında başka bir adam gönderememesinden bahsetmiyorum bile.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gençlerbirliği zaten Türkiye'nin Ajax'ı görevini üstlenmiş durumda Dardanelspor'la beraber. Futbolumuza her zaman genç yetenek kazandırmaya devam etti. Ah bir de taraftarı olsa Ankaragücü kadar. İki sene önce Trabzonspor maçına gitmiştim ve 50-60 kişi ancak vardı tribünde.

Gençay Ergez dedi ki...

yavaş yavaş taraftar gelmeye de başlıyor. Aslında potansiyelimiz var ama uzun zamandır taraftarlarımız küskündü takım kötü gitmesi sebebiyle. Bu sene ki büyük maçlara gelirseniz farkı anlayacaksınız, Beşiktaş taraftarının karşısında bile ezilmeden sesimizi duyurduk tv'den çok net anlaşılıyordu.

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara