18 Mayıs 2010 Salı

Michael Stewart'da Tamam!

Transfer dedikodularında Billy Mehmet ile birlikte anılan ilk isimlerden olan Michael Stewart sonunda Alkara oldu. Billy Mehmet ile birlikte İskoçya'dan gelip tesisleri ve Ankara'yı gezen oyuncu geri dönüp ailesine danışacağını ve pazar günü kararını vereceğini söylemişti. Birkaç gün gecikmeyle de olsa mutlu haber geldi ve Michael Stewart ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşmaya varıldı. Bu oyuncunun Perşembe (20 Mayıs 2010) günü Ankara'ya gelerek sözleşme imzalayacağı söyleniyor. Peki kim bu Stewart;

Michael Stewart İskoçyalı futbolcu. 1981 doğumlu futbolcunun mevkisi orta saha. Futbola doğduğu kent olan Edinburgh'un kolej takımında başlarken kendisine Glasgow Rangers takımından deneme teklifi gelmesiyle 2 hafta burada antremanlara çıktı. Ardından Alex Ferguson'un scoutları kendisini keşfedip 1997 senesinde Manchester United takımına kazandırdılar. 1 sene sonra Manchester United ile profesyonel sözleşme imzalayan Stewart 2005 senesine kadar Manchester da kaldı. Ancak burada ancak 8 maçta forma şansı buldu. Oynadığı bölgede Paul Scholes'un arkasında kalması az forma şansı bulmasının ana nedeni olarak görülüyor. Bu yıllarda Belçika'nın Antwerp, İngiltere'den Nottingham Forest ve İskoçya'nın Hearts takımlarında kiralık olarak forma giydi. 2001-2005 yılları arasında olan bu kiralık döneminin sonrasında İskoçya'nın Hibernian takımı kendisini bonservisiyle kadrosuna kattı. 2005-2007 yılları arasında Hibernian formasıyla 54 maça çıkarken 2 gol atma başarısı gösterdi. Ardından nadir bir şekilde görülen transfere imza atarak Hibernian'ın ezeli rakibi Hearts'a transfer oldu. İkinci Hearts deneyiminde 2007'den günümüze kadar geçen sürede 87 maça çıkan Stewart 12 gole de imzasını attı.

Bedelsiz olarak Gençlerbirliği'ne gelen Stewart 29 yaşında ve futbolunun olgunluk döneminde, Gençlerbirliği'nin Skoko'dan beri aradığı beyin olarak getirildi. Manchester United altyapısı alması ve bize gelirken Hearts takımının kaptanı olarak gelmesi iyi bir isim olduğunun göstergesi gibi duruyor. Tozo ve Vranjes ile dolduramadığımız oyun kurucu mevkisi gelecek sezon kendisinden bekleniyor. Cavcav'ın bedava hamlelerinden de olsa diğer isimlere göre biraz daha ön planda duruyor. Vranjes transferinde yaşadığımız hayal kırıklığını umarız kendisiyle yaşamayız.

2 yorum:

Merhamet dedi ki...

kesinlikle sezonun en iyi transferlerinden biri resmi çalacam izninle :)

Gençay Ergez dedi ki...

tabi ki bende çaldım zaten google beyefendiden :D umarım iyi çıkar.. Hearts taraftarı biraz sinirli kendisine iyi ki gitti filan demişler ama..

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara