12 Mayıs 2010 Çarşamba

Yolcudur Abbas!

Transfer sezonunu bizde Billy Mehmet yazısıyla açmışken gidecek isimlerden konuşalım birazda. Yabancılar da deyim yerindeyse kıyıma gidiyoruz. Gelen bilgilere göre çoğu yabancıyla sözleşme yenilenmeyecek. Başta Brezilyalılar Kahe - Sandro - Tozo üçlüsü takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan isimler. Bunların yanında futbolcu çakması Patiyo ile de yollar ayrılacak. Defansta ağır kaldığı için eleştirilen Radeljic ile de yollar ayrılıyor. Kiralık sözleşmesi olan ve imza opsiyonu bizde bulunan Jurica Vranjes ile de sözleşme yapılmayacak. Kiralık gönderdiğimiz Aussie'lerimiz Jedinak ve Djite'de yolcu. Bu kadarına bakarak Harbuzi dışında bir yabancı kalmayacak kadroda ve sıfırdan transfer yapılacak.

Şöyle yabancıları kısaca değerlendirecek olursam bana göre Tozo-Sandro-Patiyo isimleri kesinlikle doğru karar olur. İstenen verim bir türlü alınmadı bu isimlerden. Aralarından tek sıyrılabilecek Tozo olsa da, zayıf görüntüsüyle ve gereksiz çalım atma çabalarıyla gönderilmeyi haketti. Sandro ve Patiyo ise gerçekten bu takımın en kötüleri bana göre. Bunun yanında Avustralyalı kiralıklardan Djite'nin gitmesi Dünya Kupasından sonra olursa daha hoş olur düşüncesindeyim. Keza Jedinak'ın gönderilişi de böyle olabilir. Ancak ben yine de Jedinak'ın kalması taraftarıyım. Daha iyisi bulabilinecekse gidebilir ama bizim yönetimden böyle bir başarı beklemiyorum açıkçası.

Bunun dışında topa girme konusunda oldukça nazik davranan Vranjes yarım sezonda oldukça çıldırttı beni. Çok güzel paslar atabiliyor ama topu çok az ayağına aldığından attığı paslarda az oluyor. Bu sebeple Vranjes biraz yalan transfer oldu. Boşuna para kaybetmeye gerek yok. Ivan Radeljic aslında bazı maçlarda öyle kritik toplar kesti ki gerçekten takdir ettim ancak İlhan ile ikisi asla Traore-El Saka yada Traore-Risp ikilisinin uyumunu yakalayamadı. Aynı zamanda bazı zamanlarda da ağır hareket etmesi taraftarımızı en çok çileden çıkaran özelliği oldu Radeljic'in.

Gitmesini yanlış bulduğum tek isim ise Kahe. Geçen sezon başında gitseydi sesim çıkmayacaktı aslına bakılırsa ama bu sezon kötü olduğunu düşünmüyorum. Bir golcü olarak 6 golde kalması ve Galatasaray maçında kaçırdığı goller çok eleştirildi. Ancak Eskişehir'e ve Sivas'a attığı goller hiç konuşulmadı. Sadece bununla da bitmiyor Kahe, mevcut kadronun zayıf fizik gücü malum ve bir iki dayanıklı oyuncularımızdan biri de Kahe idi. Kahe'siz çıkılan çoğu maç kaybedildi. Özellikle son Fenerbahçe maçı en büyük örneğidir. Şanssızlık değil kaybedişimiz tamamen ileride top tutamamamızdır. Pivot santraforluğun her türlü gereğini yapan bir isim Kahe ve ben çok gol atamamasını tek başına kaldığı ve top indirip saklamaktan gol atmaya fırsat yaratamadığına bağlıyorum. Mustafa Pektemek ile çıktıkları maçlarda Mustafa'nın kendisine katkısıda çok az oldu maalesef. Tüm bunların yanında bir de duygusallık var tabii ki. Kahe'ye çok alışmıştık gerçekten özellikle beni gitmesi biraz üzdü.


Türk oyunculara geçecek olursak, Kerem ile İlhan'ın sözleşmesi bitiyor ancak bu oyuncularla konuşulacağı haberleri geliyor. Tek özellikleri ateşli oyuncuları ve oyuncuları ateşleyebilmeleri. İlhan ara sıra hata yapsa da Kerem'in top oynaması tümden hata. İlhan'ı da yarım sezondur Ankaragücü'ne yamamaya çalışıyorlar zaten. Thomas Doll'da bu isimlere pek sıcak bakmıyormuş yazılanlara göre.

Yedek kaleci Ulaş Güler gidecek isimlerin başında. Performansı soru işareti. Zaten son Antep maçında oynaması beklenirken 3. kaleci Özkan oynadı. Bilal Çubukçu'nun da ara sıra parlaması dışında istikrarsız ve çoğunluklu yedek görüntüsü de bağlarını koparacak gibi duruyor. Trabzon maçında ki mükemmel frikik golünden başka birşey göremedik maalesef. Ayrılması gündemde olan bir diğer isimse daha ara transfer döneminde Galatasaray'dan alınan Alparslan Erdem. Sakatlıklardan sonra ligin son haftasında bulduğu şansları değerlendiremeyen Alparslan, Doll'un gözden çıkardıkları arasında. Zaten başından beri uyguladığımız İstanbul görmüş oyuncuları almama geleneğini neden bozduk anlam verememiştim. Başından beri karşıydım, gitmesini de destekliyorum. Serkan Çalık'ta keşke bu listeye dahil olsa.

Gelelim Kahe gibi gitmesini yanlış bulduğum Türk oyuncuya, bu isim geçen sezon taraftarın yılın oyuncusu seçtiği, "Diyarbakırlı Messi" lakaplı Burhan Eşer. Bu sezon Momha gibi harcandığını düşündüğümüz isimlerden olan Burhan bir türlü istediği şansı bulamadı. İstikrarsız görüntüsünü atamasa da sezon başında biraz daha şans bulabilirdi aslına bakılırsa. Yetenekli bir oyuncu ve kaybetmek ibizm için kayıp olur. Türk olarak yerine bulabileceğimiz daha iyi bir isim yok bana göre. Kimsenin değil de Burhan ve Kahe'nin gidişi çok üzecek bizi gibi duruyor. Önemli bir not bu gidecek listesi sadece tahmini liste, resmiyet kazanmış bir durum yok.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hayırlısı neyse gençlerbirliği için öyle olsun.ankaragücünün 100. yılında gençlerli olarak biz şampiyon oluruz inşallah

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara