4 Eylül 2009 Cuma

Transfer Dönemi Sonu ve Golcü Mevzusu!


Transfer dönemi kapanalı günler oldu. Bu yazıyı yazmak için biraz geç kalmış gibi görünüyorum ama aslında özellikle bekledim. Herşeye rağmen son dakika golü olarak birini alabiliriz belki diye bekledim. Ama boşuna bir bekleyiş içindeymişim, sanırım Kasımpaşa karşısında ki 4 gollü galibiyetten sonra korktuğum durum başıma geldi. Kurt başkan (!) İlhan Cavcav, 4 golden sonra transfere gerek yok demiş olacak ki, son dakikaya kadar, hatta bir iki günde beklesekte, ses, seda hiç bir şey yok. En ihtiyacımız olan yere yapılmayan transfer yüzünden, insan endişe duyuyor. "Ara transfer dönemine kadar mevcut forvet oyuncuları bize yetecek mi?" diye bir soru geliyor aklıma. Aslında elimizde 2 forvetli bir sistem için fazlasıyla hücum oyuncusu var ancak bir türlü aradığımız o hızlı ve bitirici forvetimiz maalesef hala yok. Kahe günden güne kendine geliyor görüntüsü versede, geçen sene ki oyunundan sonra bu oyunu mu bize güzel geliyor?, takım iyi oynadığı için o da iyi mi gözüküyor?, yoksa gerçekten kendini bulmaya başladımı? bir türlü çözemiyorum. Ancak herşeye rağmen ortada ki tek gerçek, Kahe iyi top saklayan dayanıklı bir hücum elemanı ancak çok ağır kalıyor. Kasımpaşa maçında attığı gol bitiricilik açısından çok güzel bir goldü lakin bu tarz son vuruşlarda çok sık etkili olamıyor. "Kırk yılda bir belki atar" görüntüsü içinde.


Sandro idmanlara başlamış. Sezonun büyük bölümü sakattı ve hazırlık kamplarında pek izleyemedik. Performansı süpriz bir oyuncu. Orta alanda Harbuzi'nin yerini alması zor olduğu için yüksek ihtimal forvet hattında kullanılacak. Geçen sene ki maçlarına baktığımızda top sürme ve bitiricilik yeteneği iyi olan bir oyuncu. Hatta FM oyunlarında da bu özellikleri yüksek bir oyuncuydu Sandro. Şu an en büyük ümidim onda. Geldiğinde takımın gol yollarına çözüm olabilecek tek isim benim gözümde. Ancak çok hızlı bir oyuncu değil. Bu açığını vatandaşı Kahe'yle iyi anlaşarak kapatabilir. Kahe'nin sakladığı topları iyi değerlendirebilecek ve Kahe'ye de güzel paslar çıkarabilecek bir isim Sandro. Sandro dışında forvet hattında "yeni Zlatan" lakabıyla tanıdığımız Sinan Ayrancı var. O da bu aralar sakat ve yakın zamanda kurtulacak. Hazırlık maçlarında pek gol attığında görmedim ama yine de ne yapacağı belli olmayan bir isim. Ancak yeterli bir isim olduğunu kesinlikle söyleyemem. İyi bir alternatif olabilir kadro rotasyonunda. Patiyo'yu saymak istemiyorum. Arkadaş arasında dalga konumuz oldu iyice. "Alex de yabancı kontenjanı dolduruyor, Patiyo da aynı kontenjanı dolduruyor. Bir yerde yanlışlık var" diyerek artık iyice soğuduğum bir futbolcu(!). Sadece 3 İstanbullu'ya karşı güzel oynasa tamam kalsın ama biraz oynaması şansa bağlı gibi biri.


Para mevzusu yüzünden Pantelic gibi bir isim bilindiği gibi Ajax'a gitti. Hoş demiştim daha önce de Ajax mevzubahisken bizi seçme şansı azalıyor ancak eleştirdiğimiz taraf para konusunda çok sıkı bir politika izlenmesi. Son para kurbanı isimse Ebi Smolarek. Bilindiği gibi menajerler bu futbolcuyu bize önermiş ve istediği parada indirime gitmeyince İlhan Başkan'dan reddi yemiş. Daha sonrasında Pantelic falan gündeme gelmişti. Ancak Ebi Smolarek'in durumu Pantelic'e göre daha üzücü. Menajerler son dönemde düşüşte olan Smolarek'i bize önermişler, ne kadar düşüş içinde olsada bizim takım için çok önemli olabilecek bir isimdi. Ayrıca Thomas Doll'un da Almanya'dan tanıdığı bir isim. Para konusunda anlaşılamayan bu isim transfer dönemi bitimiyle kimseyle anlaşamamış. Evet ne yazık ki bu adam şu an boşta kaldı. Bu demek oluyor ki hiç bir rakibimiz yokken biraz ücret artırımıyla bu oyuncuyu en azından yarım sezonluk yada bir sezonluk kadromuza katabilirdik. Böylesine önemli bir tecrübeli ismi para konusunda kaybettik. Vassell transferi gibi transferler için yüz yıl beklemek zorunda mıyız? dedik ama sanırım bu yönetim mantığı devam ettikçe yüzüncü yılda bile görmek hayal böyle transferleri. Umarım ara transfer dönemine kadar bu bölge aksamaz, çok fazla yanmayız kaderimize.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara