7 Haziran 2010 Pazartesi

Sonunda Karşınızda Ermin Zec!

Transferi bilindik tabir ile yılan hikayesine dönüşen Ermin Zec nihayet bugün imzayı attı ve resmen Gençlerbirliği futbolcusu oldu. Pasaportunun süresi dolmuş gelişi ertelendi diye başlayıp, başka takımların ilgisi yüzünden menejerinin ekstra para koparma arayışlarıyla devam eden erteleme süreci son buldu sonunda ve söylenenlere göre baya da iyi bir forveti takımımıza kattık.

Ermin Zec Kimdir?

Ermin Zec, Bosna-Hersek'li milli futbolcu. Forvet bölgesinde görev yapan Zec, 1988 doğumlu ve 177cm boyunda. Futbola 2005 yılında ülkesinin takımı NK Iskra Bugojno takımında başlayan Zec, buradan 2007 yılında Hırvatistan ligine HNK Sibenik takımına transfer oldu. Bu takımda iyice yıldızı parlayan Zec 2008 yılından bu yana da Bosna-Hersek milli takımında forma giyiyor. Genç yaşında milli takıma seçilmesi iyi kumaşının olduğunun göstergesi. Ayrıca 2007-2010 yılları arasında Sibenik takımı adına çıktığı 79 maçta 33 gol kaydetmiş durumda.
Aynı zamanda Bosna-Hersek'in en iyi genç oyuncuları arasında gösteriliyor. 2009 yılında aldığı Bosna'nın en iyi genç oyuncusu ünvanıyla da taçlandırmış durumda futbolunu. Bosna ve Hırvatistan kaynaklarının çoğunda Edin Dzeko'nun varisi olarak tanımlanmakta. Geçen hafta oynadığı 2 milli maçta da Dzeko'nun yerine oyuna girip 1 de gol kaydetti.

Zec'in bir diğer ilginç özelliğiyse 2.250.000 $'lık bonservis bedeliyle kulüp tarihimizin en pahalı transferi konumunda. Yanlış hatırlamıyorsam bundan önceki en pahalı transferimiz 2.000.000 $ ile Skoko idi. Skoko'nun futboluyla ve duruşuyla, kalbimizde yeriyle o parayı hakettiğini gördük, umarım Ermin Zec içinde aynı şeyler söz konusu olur.

1 yorum:

emosimo dedi ki...

Hayırlı olsun..Cavcav da paraları döktüyse bu adam harbiden sallayacak herhalde önümüzdeki sene ligi :)

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara