30 Temmuz 2010 Cuma

Kimler Geldi, Kimler Geçti, Gelmedi Sizin Gibi Biri!

Bir süre önce blogda açtığım "Sizin Gençlerbirliği Efsaneniz Kim?" anketi dün gece itibariyle sona erdi. Şöyle sonuçlara baktığımda aslında çoğu futbolcu birbirinden ayrılamamış gözüküyor. Birbirine yakın sonuçlar çıksada birinciliği Josip Skoko almış. Taraflı tarafsız herkesin ortak görüşü Josip Skoko olurken 2. liği aynı oy oranına sahip Kona ve Filip Deams paylaşmış.
Tabii ki oyuncular insanların kişisel sebeplerine göre oylandı ancak ben sonuçlara bakarken ister istemez mana yükledim bu çıkan değerlere. Görüşüme göre insanların kendine yakın gördüğü yada efendiliğini kişiliğini sevdiği futbolcuları seçmesinin yanı sıra biraz da şu anda takımda eksik gördüğü noktaları düşünerek seçmiş sanırım. En büyük sorunda oyun kurucu sıkıntımız sanırım. Josip Skoko bu ankette lider çıkarken 2.liğin ardından 3. sırada bir diğer eski oyun kurucumuz Ahmed Hassan'ı görüyorum. Ziya Doğan'ın harcadığı Skoko'dan sonra ne Nick Carle, ne Harbuzi çare olabilmiş durumda oyun kurucu pozisyonuna. Tozo, Kerem gibi isimler zaten Skoko'nun yanında konuşulacak futbolcu değil. Bu sezon yine Harbuzi'ye bel bağlarken bir umut Michael Stewart'ın aradığımız oyun kurucu olmasını bekleyeceğiz.
Bir diğer eksik ise sol bek. Hatta şu an mevcut kadromuzda en sıkıntılı mevkiimiz. Filip Deams orayı tek başına çekip çeviriyordu. Gittikten sonra ne Jardler, ne Petkovic, ne Ergün Teber, ne Fatih Akyel hiç biri çare olamadı. Bu sezon Aykut bir nebze orada başarılı olduysa da sağ bekten devşirme olduğu için tam anlamıyla bir sol bek olamadı. Filip Deams gibi hücum yönü olan defans gücü yüksek bir adam bulmak zor. Hangi sol bek bizde oynadığı 4 sene boyunca 15 golü geçmeyi başarmış. Bırak 15'i 5 tane atan var mı?

Gol atmak demişken son resimde görülen Ümit Karan - Kona ikilisinden sonra takıma ciddi ciddi forvet gelmedi. Tek başına bir Youla'yı sayabiliriz belki ancak tarihimizin en golcü ismi olan ve Gençlerbirliği taraftarı olduğunu hiç çekinmeden açıklayabilen Kona gibisi asla gelmedi. Kahe'ler, Youla'lar ve vasat kimler geldi kimler geçti de yerini dolduramadı. Tarihimizin en pahalı ismi Ermin Zec'e umut bağladık ya şu sıralar sanmıyorum ki Kona gibi hem top tutup, hem de kale gördü mü affetmesin. Kahe ile Zec birleşip tek adam olsa ancak Kona kadar forvet olur inancındayım. Tarih dersi gibi olacak ama geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz derler ya cidden doğru yönetim geçmişte nasıl başardıysa aldığı adamları deneme yanılmayla bulmak yerine bir kerede tam bulsada alsa bu durumda olur muyduk acep?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara