14 Aralık 2009 Pazartesi

Pozisyon Çok Kazanan Yok!

Gaziantepspor maçından aldığımız bir puan ile, beraberliklerimize bir yenisini eklerken, ilk yarı kötü, ikinci yarı iyi oyun geleneğimizi artık tam tersine, yani ilk yarı iyi ikinci yarı kötü şekline iyiden iyiye çevirdik. Sağanak yağmur altında alınan 1 puan izlediğim özete göre normal bir sonuç. Bol pozisyonlu bir maç olması bakımından da zevkli bir maç olmuş buda maçtaki tesellilerimizden bir oldu.
Son haftaki Galatasaray maçını düşününce, kendi evimizde 3 haftadır kazanamayan rakibe karşı kazanmamız gereken bir maçtı aslında. Ancak özetlerden izlediğim kadarıyla oyuncular biraz zemininde azizliğine uğramış gibi. Geçen haftaki Denizli maçında da çimler böyleydi, yeni yapıldığından olsa gerek zemin oldukça ağırlaşmış. İlk yarı oldukça iyi mücadele ile pozisyonlara girmişiz. Oyuncuların hırsı sevindirici ancak ikinci yarı Gaziantep golü bulmasının yanısıra öne geçecek golü bulabilecek nitelikte pozisyonlara girmiş. Bunda arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla 2. yarı orta sahada ki etkisizliğimiz büyük etken olmuş.
Hurşut'a ayrı parantez açmak gerekir, ilk yarıda bir pozisyonda İspanya La Liga'da daha sık görebileceğimiz cinsten bir çalım basmış ki 2 oyuncuyu birden ekarte etmeyi başarmış, devamında düşürüldü ancak devam etse o golü güzel bir golle süslese büyük ihtimal herkes şu anda Hurşut'u konuşuyor olurdu. Hoş düşürülmesi faul olarak bile değerlendirilmedi, yazık olmuş gibi.
Sandro ise bu sezon ilk golünü şık bir ayaküstü vuruş ile attı. Golü attıktan sonra ki sevincine baktığım kadarıyla, uzun süredir üstünde bir baskı hissediyormuş. Umarım bu baskıyı gerçekten atmıştır üstünden. Çünkü Trabzon maçında atamadığı golü düşünükçe Sandro bu olamaz diyorum. Hırslı olması sevindirici bir durum. Burhan'da yaptığı asistin öncesi ve sonrasında yaptıklarıyla geri dönüş sinyalleri veriyor gibi. Orta alanın bu 3 ismi bu kadar formdayken 2. yarı orta alanda ki üstünlüğü kaptırmak düşündürücü bir yan elbet ama bu söylediğim 3 isimde şu ana kadar performanslarıyla 90 dakikayı çıkarabilecek isimler değiller. Sanırım en büyük sorunlarımızdan biri bu.



Gaziantep'in kalecisi de aslında bu alınan beraberliğin mimarlarından. 2 tane çok hoş kurtarış yapmış ki bunlar gol olması işten bile değillik pozisyonlar. Orhan Şam'ın Sergio Ramos'a iyice özenip ileriye çıktığı bir pozisyonda biraz daha becerikli vurabilse 2-0'ı yakalayıp maçı koparabilirdik ancak Gaziantep'in kalecisi bu pozisyonda oldukça başarılı bir kurtarış yaparak takımını rahatlattı. Bu maç için 2 puan dışındaki kayıp ise yedeğimizin olmadığı stoper bölgesinde oynayan 2 oyuncumuzun gördükleri sar kart nedeniyle cezalı olacak olmaları. İlhan ve Radeljic'in yokluğunda büyük ihtimal Aykut stopere çekilip, solda Murat Kalkan oynayacak. Diğer stoper ise 18 yaşında ki genç Mahmut Boz olacaktır. Mahmut başarılı bir görüntü çizsede oynadığı iki maçta Galatasaray gibi bir takımla oynarken tecrübeninde büyük önemi olacaktır. Tek eksiğinin tecrübe olduğunu düşünüyorum. Ancak hedefi Gençlerbirliği kaptanlığı olan bir isim için bu açık, hırsıyla kapanacaktır.

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Ben bi de Burhan hakkında iki çift laf etmek istiyorum.

Burhanın yetenklerini hepimiz biliyoruz zaten.Anlatmaya gerek yok.

Dünkü maçta da çok istekliydi,lakin girilmeyecek yerlerde çalıma giriyor,bir çalım attığında ikinciyi atmaya çalışıyor,ikinciyi attığında üçüncüyü.Pas vermesi gereken yerlerde vermiyor.Maçta da çoğu pozisyonda bu hatayı tekrarladı,belki o pozisyonlarda pas vermiş olsa gol bulmamız işten bile değildi.

Fizik olarak güçlü değil.Eğerki fiziğini güçlendirirse durdurulamaza yakın olur.Çünkü çoğu pozisyonda zayıflığı yüzünden kaybediyor.

Son olarak da maç bana göre çok güzel ve kaliteli bir maçtı.Yağmurda mücadele arttıkça seyir zevki de arttı.Artık taa şubata kadar burada maç yok.Benim de aklımda İnönü ve senin okuduğun şehir olan Eskişehir deplasmanı var.Umarım giderim ikisine de .

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara