13 Mayıs 2010 Perşembe

Dünya Kupasındaki Eski Bizimkiler!

Dünya Kupası kadroları açıklandı, kimi Arjantin'in, kimi Brezilya'nın kadrolarını eleştirirken bende bir bakayım kadrolara derken gözüme bizim eski dostlar çarptı. Kısaca derleyim hem de nostalji olsun bizim için dedim.
Nicky Carle ( Crystal Palace-Avustralya): Üst resimde gördüğünüz Socceroo kendisi. Avustralya'nın Dünya Kupası maçlarında forma bekleyecek. Mehmet Nas ile olan benzerliği gündeme gelmişti bizdeyken, karıştıranlar için sağda ki isim Nick Carle. Önce Fenerbahçe sonra Trabzon ile adı geçerken bize gelmişti. Orta alanda dikine gidebilen yetenekli bir isimdi. Çok durmadı maalesef bizde bir sezonun sonunda Bülent Korkmaz'ın mağduru olarak İngiltere Championship ligine yani Premier ligin bir alt basamağına Bristol City'e Cavcav'ın içini acıtan bir ücret ile transfer oldu. Burada da geçirdiği başarılı sezonun ardından 1 milyon euro karşılığında Crystal Palace takımına geçti ve şimdi Dünya Kupasında boy göstermeye hazırlanıyor. İçimiz biraz buruk ve Bülent Korkmaz'a kıza kıza izleyeceğiz sanırım kendisini.

Geremi N'Jitap (Ankaragücü - Kamerun) : Şu sıralar hemşehrimiz Ankaragücü'nün formasını terleten Geremi'nin yıldızı bilindiği üzere bizde parlamıştı. Bizden Real Madrid oradan Chelsea derken başarılı bir kariyeri ardında bırakıp Ankaragücü'ne son baharına geldi. Ama hala takımı Kamerun için vazgeçilmez.
Haminu Draman (Locomotiv Moskova - Gana): İçimizi yakan bir isim daha. Kendisini transfer ettiğimiz sıralar son Dünya Kupası'nda da Gana formasını terletiyordu. Bize gelmeden kendisini izledik ve Brezilya'ya uzaktan vurup direkte patlayan topu hala aklımızda. Maalesef onu da 1 sezon izledik. Kayseri Erciyes'e orta sahadan attığı gol ve sprintleri hala aklımda. Carle'den farkı teknik direktör kurbanı değil Cavcav'ın kurbanı oldu. Para uğruna Lokomotiv Moskova'ya transfer olup çıktığı ilk özel maçta da Real Madrid ağlarını havalandırdığı haberini aldık. Draman'ı sattı diye de 2. Ersun Yanal dönemimiz sadece 3 gün sürdü.
Bojan İsailovic( Cukaricki Belgrade- Sırbistan ): Kaleci sıkıntısı yaşadığımız dönemlerde çılgın kalecimiz Peric ile yolları ayırıp sezon ortasında kendisini katmıştık takıma. Ama maalesef yarım sezon izleyebildik. Serdar Kulbilge'den önceki kalecimizdir aynı zamanda. Yan toplarda ki zayıflığı ve hantal vücudu yüzünden gönderildi aslında. Unutmadan gereksiz yere uçmasıda bizi deli eden faktörlerdendi. Pek iyi anılarımız yok ama bi ara gol yememe serisi falan yapmıştı. Sırbistan Milli Takımının 4 kalecisinden biri olarak forma şansı arayacak ancak giyeceğine çok ihtimal vermiyorum. Üstteki resimi de koydum ki sahada kendisini göremeyenler buradan nostalji yapsınlar.

Mile Jedinak ( Antalyaspor - Avustralya): Avustralya piyasasına sardığımız dönemde geldi. Bizde ki oyunu oldukça başarılıydı. Uzun boyuna rağmen orta sahada defansif özellikler göstermesi hayret verici olsa da bunu güzel başarıyordu. Ancak bu sezon başında Thomas Doll'un gözüne giremedi. Hazırlık maçlarında da yaptığı pas hataları sinir bozucuydu gerçekten ve Antalyaspor'a kiralandı. Halihazırda futbolcumuz ancak gelen haberler gönderilebileceği yönünde. Bu sezon Antalya'da yaptığımız ve 2-0 kaybettiğimiz Antalyaspor maçında 2 golü de kendisi atarak bir nebze hırsını çıkardı bizden. Apar topar sözleşmesi eline verilmezse Dünya Kupasında en çok takip edeceğimiz isim kendisi olacak galiba. Yine de geçen sezon Fenerbahçe'yi 1-0 yendiğimiz maçta frikikten attığı gol unutulmazlardan.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara