18 Mayıs 2010 Salı

Gençlerli Büyükelçi'ye Veda!

Görevde bulunduğu 3 yıl boyunca oğlu Patrick ile Gençlerbirliği maçlarını şeref tribünü yerine maraton tribününden seyretmeyi tercih eden Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle görev süresini yakında tamamlayacak. Büyükelçi'nin gösterdiği bu vefayı karşılıksız bırakmayan Gençlerbirliği yönetimi de kendisine bir uğurlama töreni yaparak forma ve atkı hediye etti.

Asıl dikkat çekici olan ise Peter Doyle'un açıklamaları. Bütün Türk taraftarlara bir şeyler düşündürmesi dileğiyle aynen kopyalıyorum açıklamalarını sayın büyükelçinin;

Biraz eski kafalı olduğunu ve yaşadığı şehrin takımını desteklenmesi gerektiğini savunanlardan olduğunu belirten Büyükelçi Peter Doyle

“Oğlum Patrick ile birlikte hemen hemen tüm Gençlerbirliği maçlarını izledim. Yaşadığı şehrin takımını destekleyenlerdenim. O yüzden Gençlerbirliği taraftarıyım. Ayrıca burada geçen sezon 3 Avustralyalı futbolcu görev yaptı. Bunun da taraftar olmamda etkisi olmuştur. Bugün Türk futbolu içinde mutlu bir gün. Anadolu’dan şampiyon çıkmasına çok sevindim. İnşallah bu meşaleyi gelecek yıl Bursaspor’dan Gençlerbirliği devralır”

Gerçekten bu ülkede yaşayıp şehrinin takımına sahip çıkmanın ne demek olduğunu anlamayanlar dururken Avustralyalı bir adamın bunu anlaması garip. Ne diyelim okuyan ders alır da belki şehrinin takımına sahip çıkar. Helal olsun büyükelçi. Yolun açık olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara