8 Mart 2011 Salı

Orhan Şam > Ercan Saatçi


Fenerbahçe  maçının ardından twitter'da yüzyüze tanışamasak bile benim için çok değerli olan blogger dostum Alper Kaya'nın yazısıyla gördüm olayı. Devşirme spor yazarı Ercan Saatçi ve çok sevdiği takımı Fenerbahçe'nin bizi 4-2 yendiği maçın ardından Hürriyet gazetesi için kaleme aldığı yazısı umrumda bile değildi ancak klasik Fenerbahçe hazımsızlığı kendisinde epey bir olacak ki Orhan Şam'a sallamış inceden.

Doping yaptığı öne sürülen ancak daha sonra hakkını arayarak aklanan futbolcumuza yazısında yaptığı TOP 5 köşesinde aynen şunu demiş ;

 "Haksızlığa uğrayan ve uğradığıyla kalan Orhan’ın müthiş golü."


Hazımsızlık diyorum çünkü çok sevdiği Fenerbahçe'sinin bayan basketbol takımı oyuncusu Taurasi'yi geri getirememenin acısı var. Bu yorumda ne var diyenler muhakkak olacaktır ancak Orhan'ı tanıyamayan birinin böyle bir laf etmeden (iyi yada kötü) durup düşünmesi gerekir.


Orhan, Taurasi gibi kaçmadı, mücadele verdi ve aklandı. Oynadığı 2 lig maçında da fileleri havalandırdı. Hırslı döndü, kendisini yeşil sahalardan uzaklaştıranlara en cevabı da sahada veriyor.


Aziz Yıldırım, o çok sevdiğiniz başkanınız Taurasi'yi döndüremedi ve aklandığıyla kalan Taurasi oldu, Fenerbahçe oldu. Şimdi soruyorum sana Ercan Saatçi ;


"Lugano'nun akıl dolu kafa golü dediğin gol buz gibi ofsayt bunu nasıl hazmedebiliyorsun?"


"Gençlerbirliği'ni, Orhan Şam'ı kaç kere izledin ki yorum yapabiliyorsun?"


Ercan Saatçi'nin objektif(!) maç yazısı linkidir bu da;  http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17209460.asp?yazarid=84&gid=377

3 yorum:

Sekhranikos dedi ki...

HErhalde taraf olmandan kaynaklı. bu cümlede ne var? HAzımsızlık nerde? Orhan haksızlığa uğradığı ile kalmadı mı her türk gibi? Orhana tazminat mı ödendi? Ne yapıldı?

Haksızlığıa uğradı aynı taurasi gibi diğer sporcular gibi ve uğradığı ile kaldı?

Ya ben yanlış anlıyorum ya sen? Bu cümlede zerre hazımsızlık görmüyorum. Hatta takdir ve türkiyedeki sistemin işleyişine dair eleştiri görüyorum. Biraz daha sakin olmalı!

Not. Ercan ssat savundumya daha ne diyim. Yapmayın böyle şeyler.

Gençay Ergez dedi ki...

sevgili sekhranikos,

bu cümlede ne var diyenler çıkacaktır diye yazıda belirttim. Orhan hakkında yorum yapmak için iyi yada kötü, Orhan'ı izlemek lazım diyede belirttim. Benim taraflı olmam değil Ercan Saatçi'nin aşırı taraf olmasından kaynaklı bu durum. Orhan yılmadı, belli bir tazminat şudur budur gelmedi belki ama Orhan şu an oynuyor ve çokta formunda, ama Orhan bugünler için savaştı, tanıdığımdan, bildiğimden konuşuyorum. Taurasi gibi ilk fırsatta kaçıp gitmedi, bir ara yıkılıp futbolu bırakma noktasına geldiği doğrudur ama arkasında yatanları bildiğimiz için Orhan'ın böylelerine sahada cevap vermek için neler yaptığını biliyoruz.

Ercan Saatçi, Taurasi'nin dönmemesi sebebiyle ve Orhan'ı hayatında sadece Fener maçlarında izlemesi sebebiyle böyle bir yorum yaptığı açık, kendi kulübüne toz kondurmamaktır. Orhan'ın mücadelesini bilse, aklandığıyla kalanın Taurasi olduğunu çok net görür.

Hazımsızlık meselesi ise Lugano'nun golüyle alakalı. Lugano'nun akıl dolu kafasından önceki ofsaytı göremeyen adam futboldan anlamıyordur, ama Ercan Saatçi ve türevleri böyle şeyleri akıl dolu gol deyip rahatça hazmederken, bilgisi olmadan sahada emek verenlerin haksızlıkları savunulduğunda bir o kadar talcid mide hapına ihtiyaç duyuyorlar.

Bu yazım Fenerbahçe ile çok alakalı değil çok özel algılama ve böyle adamları sevmiyorsan, savunmaya bile tenezzül etme çünkü haketmiyorlar. Biz Orhan'ı tanıdığımızdan bildiğimizden ve ne kadar büyük iş yaptığını bildiğimizden konuşuyoruz. Yoksa Gençlerbirliği taraftarı olarak rakip takımların isimleriyle, şehirleriyle, simgeleriyle uğraşmayız. Burada da Fenerbahçe ile değil daha çok Ercan Saatçi ile uğraştım.

Sekhranikos dedi ki...

MEsela adam savunma elbette değil. Ercanın ne olduğunu bilmeyen yoktur malumun. Futboldan anladığı için değil bizim bilemediğimiz "başka" meziyetlerinden dolayı orda olduğu aşikar.

Sadece bu cümle orhanı kınayan değil öven bir cümle bence. ona takıldım.

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara