30 Eylül 2011 Cuma

Kadın Ve Çocuklara 2278 Bedava Bilet!

Türkiye Futbol Federasyonu proje aşamasındaki kadın ve 16 yaşaltı çocukların maçları ücretsiz izleme fikri bu hafta ile beraber hayata geçiyor.

Üstteki tabloda takımların bu kontenjana ayırdıkları kontenjan sayıları ve hangi tribünü ayırdıkları yazılı. Gençlerbirliği yönetimi kadın ve çocukların maçları ücretsiz izlemesi için sezon başında kombine bilet çıkarmadığı ve maçlarımızda boş kalan Gençlik Parkı kale arkası tribününden 3 blok ayırmış.

Böylelikle "sezon başında kombine alan kadın taraftarlara ne olacak?" sorusunu da ortadan kaldırmış oldu Gençlerbirliği yönetimi. Bu uygulamanın avantajları bizim için büyük olabilir aslında. Çünkü kamuoyunda  "eşimi, sevgilim, çocuklarımı gönül rahatlığıyla getirebildiğim tek tribün Gençlerbirliği tribündür" şeklinde bir yargı mevcut. Böyle bir ortamda Ankaralı futbolseverler Gençlerbirliği maçlarını tercih edebilirler. Yıllardır boş kalan kale arkası tribünüde hem hoş bir görüntüye sahip olurken, dolu görünümüyle de daha hoş hale gelip hareketlenebilir.

Dezavantajlarını düşünecek olursak 16 yaş biraz fazla gibi görünebilir öncelikle. Bedava bilet engelini aşmak amacıyla bu yaş 12'ye çekilebilirdi. Yine de en büyük sorun bu gözükmüyor. Ankara gibi metropol şehirde bilindiği üzere İstanbul takımlarını tutan kesim çok daha fazla ve olası İstanbul takımlarının maçında Gecekondu tribünü kadın ve çocukların oluşturdu rakip taraftara teslim olabilir. Bu noktada üstünde rakibin forması olan taraftarlar güvenlik tarafından geri gönderilse ancak bu şekilde önüne geçilebilir bu durumun. Fakat bu biletletlerin parasını TFF kulüplere ödeyeceği için Gençlerbirliği yönetimi böyle durumlara ses çıkarmayacaktır bana göre.

Bu uygulamanın avantajları ve dezavantajlarını harmanlarsak, farklı takımı tutan veya tutmayan maça gelecek özellikle yetişen yeni nesil olan çocukların gönlünü kazanabiliriz. Tabiki takımın iyi sonuçlar alması çocukların gönlünü çelmemiz için en büyük faktörlerden.

Bu vesileyle Ankaralı bütün kadın ve çocuk futbolseverleri Gençlerbirliği maçına davet ediyorum. Rakip takımın taraftarı bile olsanız "Neden Gençlerbirliği taraftarı" olduğumuzu bizi görünce daha iyi anlayacaksınız.

2 yorum:

mind_of_floral dedi ki...

bu birazda seyirci bulamayan, dolmayan tribünler olan takımların işine yarayacak gibi duruyor. Biletlerin fahiş fiyatlardan satılmasına rağmen doluluk oranı yüksek olan eskişehir'de neden sadece 450 kişilik yer ayrıldığı anlaşılabilir birşey.

NECDET ÖZKAZANCI dedi ki...

Haber için teşekkürler. Umarım bu uygulama kadın ve çocukların maçlara gelmesini sağlar. Ama benim bu konuda tereddütlerim var. Kadın ve çocuklar için Gençlik Parkı Kale Arkası'nın tahsis edilmesi, inşallah yanılırım ama bir anlamda yasak savmak biçiminde bir tahsis olmuş gibi sanki. Ankaragücü ise Maraton (A) Bloku tahsis etmiş. Gençlerbirliği'nin taraftarları genelde Maraton'da toplandığından, eşi ve ailesi ile gelmek isteyen çok taraftar olacaktır. Dolayısıyla da bir taraftar, eşi ve çocukları federasyonun tahsis ettiği biletlerle stada girerken, kendisi de gönül rahatlığıyla aynı tribüne kendi biletiyle girip ailesiyle birlikte maç izleyebilecektir. Ailenin bölünmemesi lazım. Hatta statlarda ailelerin artması lazım. Onun için bence Gençlerbirliği'nin kadın ve çocuklara Maraton (A) veya (B) Bloku ya da ikisini birden tahsis etmesinde yarar var. Sonuçta Kadın ve çocuklara bedava bir tribün tahsis etmiyorsun ki, onların bilet bedellerini zaten federasyon karşılayacak. Kulüp yönetiminin bu kararını gösden geçirip Gençlerbirliği'nin sahasında oynayacağı ilk maçtan önce değiştirmesini ve kadınlarla çocuklara Maraton (A)ve(B) Bloku tahsis etmesini istiyor ve diliyorum.

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara