7 Aralık 2011 Çarşamba

Yasaklar Şehri Ankara!

 Gençlerbirliği - Galatasaray maçının en çileden çıkartan olayı ne kötü futbol ne de mağlubiyet, Pankart yasakları yıldırdı bizi. Bir tribünün olmazsa olmazıdır, stadı gelin gibi süsleyen öğesidir pankart. Takımına sevgini, aşkını, vefanı gösterirken, sahada takımına "bak biz burdayız, seni yalnız bırakmadık" demektir. Ama maalesef yıllardır Ankara Emniyeti ve Valiliği yüzünden çok çile çekiyoruz.

Yıllardır Ankara'da belki çoğu kişi bilmez ancak bir pankart ve bayrak yasağı vardı. Bu konuda denetimler oldukça sıkı. Küfür içeren, aşağılayan pankartların açılmaması ve denetlenmesi aslında güzel birşey ancak Ankara'da bu denetimler öyle bir boyutta ki her pankartınıza bir kusur bulunabilir.
 En üst fotoğrafta yuvarlak içine aldığım pankart taraftarlarımızca yapılmış ve iç sahadaki üstünlüğümüze atıfta bulunan bir pankart, rakibi baskı altına almak için ideal ve bilindik bir slogan kullanılmış "BURASI ANKARA! BURADAN ÇIKIŞ YOK!" bu sloganı her şehir, her takım muhakkak kullanmıştır ve kullanıyordur.

İkinci fotoğrafta ise aynı pankartın yarısı katlanmış ve sadece "BURASI ANKARA" kısmı okunuyor. Nedeni mi?

Emniyet güçleri tarafından saldırgan bir söz olarak bulunduğundan ancak burasının yazılmasına izin verilmiş. Evet maalesef yılların sloganı şiddet içeriyormuş haberimiz yokumuş. Oysa biz, hatta bir çok takım bu tezahüratı stadyumda haykırıyor ama kimse şiddet içeren(!) bu söz yüzünden ceza almış değil.
 3. fotoğraf ise Galatasaray tribünleri resmin üzerine tıklarsanız daha büyükçe göreceksiniz teller baştan başa Ultraslan pankartlarıyla dolu. Size bir hikaye daha bizim meşhur tezahüratımızın pankartlaşmış hali olan "ne küfürbaz, ne arsız, ne torpilli ne yüzsüzüz, işte bizim farkımız, biz centilmen Gençlerliyiz!" pankartı siyasi içerikli diye stada alınmayan bir pankart, bu örnekle yola çıkarsak "Ultras" kelimesi daha siyasi içerikli ama yersen!
Allahtan bizim "Her Zaman Her Yerde..." pankartına "sonu üç noktayla bitiyor küfür içeriyor" diye yasak gelmedi de astık maratonun tepesine...

Galatsaray atkısı, forması, şapkasıyla gelip bizim tribüne girmek isteyen taraftarlara eyvallahı olan Ankara Emniyetini bize karşı sergiledikleri bu tutum yüzünden kınıyorum. Başkent'e yakışmayan bu durumu umarım bir daha yaşamayız.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara