30 Aralık 2011 Cuma

Bize Yakışan Transfer!


Uzun zamandır eleştiriyordum Kulüpler Birliğini. Ankaragücü'nün parasızlık yüzünden elinden giden oyunculara varılan anlaşma üzerine hiç bir kulüp talip olmayacak, transfer görüşmesi yapmayacaktı sözde. Bu gelişmenin basına yansımasından bir kaç gün sonra neredeyse her kulüp, takımdan ayrılan futbolcularla transfer görüşmesine koyuldu. İlk olarak bu oyuncularla ilgilenilmeyeceği sözünü veren İlhan Cavcav ise dün itibariyle bir futbolcuyla anlaştı. Çok kızdım çok eleştirdim. Hem bize böyle bir hareket yakışmazdı, hem de verilen sözün tutulmaması hani Cavcav'ın sözü senetten daha değerliydi dedirtti bana.

İşin aslında ise bu oyuncu ile görüşülmeye başlanılmadan Ankaragücü'nden izin alınmış olmasıymış. Murat Duruer'e gelen çeşitli teklifler olmuş ve ailesi Ankara'da kalmasını istediği için İlhan başkan ile görüşülmüş sonrasında Sami Altınyuva'dan izin alan Cavcav bu transferi gerçekleştirmiş. Eğer işin aslı gerçekten böyle ise bize ve kültürümüze yakışan bir şekilde yapıldığını düşünüyorum. Troisi transferi, Mehmet Topuz meselesi en son Ambarat ile çok övülen Kayseri yönetimine herşeye rağmen böyle anlayış sergileyebilen bir yönetimi tercih ederim.

Murat Duruer'e gelirsek Ankaragücü altyapısından yetişme, yetenekli, genç orta saha ve sol kanat oyuncusu. Milli takımın A2'de dahil A milli dışında her kategorisinde defalarca görev almış. 2005 senesinde 17 yaş altı milli takım ile Avrupa Şampiyonu ünvanı alırken aynı sene yapılan 17 yaş altı Dünya Kupasında ise Dünya Dördüncülüğü ünvanı var.

Ankaragücü'nde çok fazla gol atma şansına erişememiş en çok gol attığı sezon geçen sene 3 gol ile sadece. Bu sene ise 4-2 kaybedilen Fenerbahçe maçında bir golü var. Fakat istikrarlı bir isim dersek yanılmış olmayız sanırım 2005'ten bu yana 120 kadar Süper Lig maçına çıkmış üstelik yaşı daha sadece 23. İlk 11'i zorlayacaktır muhakkak. Orta saha rotasyonunu genişletecek bir isim. Oktay'ın, Mununga'nın formsuzluğunda kadroya heyecan ve rekabet katacaktır.

Oyunu hakkında yazıyla ne kadar bilgi verebilirim bilmiyorum, internet üzerinde oyununu gösteren videolar bulmakta zor ancak 2009 senesinde Galatasaray'a attığı bir golü izleyerek en azından yeteneği hakkında ufak bir fikir kıvılcımı verebiliriz belki;

Buda Gaziantep maçından;

Son olarak jeneriklik sayılabilecek bir gol milli takım formasıyla 2. golün sahibi Murat Duruer;

2 yorum:

Sabrican Sarak dedi ki...

futbolcunun adının doğru yazımı Amrabat'tır :)

Serdar ŞEN dedi ki...

Hiçte bildiğiniz gibi değil!

http://www.kafagolu.net/2012/01/ilhan-cavcav-ve-adamlk.html

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara