9 Eylül 2009 Çarşamba

Lotto Evine, Forma Senin Neyine!


Bir spor sitesinde "Gençlerbirliği'nde forma krizi" başlıklı bir haber okudum. Önce dedim oyunculardan biri isyan mı etti huzursuzluk çıkardı diye, hani FM oyununda olur ya, çok adam doldurunca hemen oyuncunun isminin yanında "Unhappy (mutsuz)" işareti belirir. Tıkladığında da kadronun şişkinliğinden falan şikayet eder. Aynı öyle bir durum gibi gördüm. Amma velakin haberin aslını okuduğumuzda sponsor firma Lotto ile bir kriz yaşanıyormuş. Lotto firması Ankaraspor maçında ilk kez giyilen, benim ilginç bulduğum deplasman formasının yedeklerini hala Ankara'ya göndermemiş. Bu sebepten dolayı bir kriz çıkmış, taraflar karşılıklı görüşüyorlarmış. Bende bu malzemeyi yakaladım ve Lotto'ya burdan sallamak için güzel bir neden geçti elime.


Öncelikle Lotto'ya geçtiğimizden beri (3 sezondur) çok hoş formalar yapamıyor maalesef. Oldukça özelliksiz formalar üretiyor. Tamam Lotto'nun tasarladıkları arasından kulüp seçim yapıyor ama tasarlanan formaların hiçbiri güzel değilki. Bir tek bu sezonki formalar diğer senelere göre iyiydi, onlarda Süper Lig takımına göre vasat formalardı bana kalırsa. Hele ki Adidas'ın formalarından sonra Lotto'ya geçiş, yarış atından inip, sütçü beygirine binmek gibi birşeydi bana göre. Adidas'ın ürünlerini çok arattı tasarım olarak Lotto. İtalyan takımlarının çoğunu da Lotto şirketi yapıyor ancak, İtalya'da takımlar modacı mı kullanıyor moda'nın anavatanı oldukları içindir bilmem daha nitelikli formalar çıkıyor piyasaya.

İkincisi Lotto sponsor olduğundan beridir tesisler içindeki satış mağazasına yeni sezon formaları asla sezon başında gelmedi. Genelde sezon sonu bir ya da iki tane numunelik gibi forma bulunuyordu. Bu sene sağolsunlar lütfetmişler geçen sezonun çubuklularından yollamışlar bolca. Ama hala yeni sezon forması yok. Bu konu Gençlerbirliği taraftarları arasında müthiş bir yaradır. Öyle dış mağazalarda falan ürünlerimiz satılmadığı için tek seçeneğimiz olan tesislerde ki mağazada da forma bulamamak taraftarın sinirini bozabiliyor. Benim çok bozuldu çünkü, ne zaman gitsem bir daha ki ay geleceği söyleniyor ama hiç bir ayda o formalar bir türlü gelmiyor. Zaten forma özelliksiz ona rağmen gidip alma lütfunda bulunacağız, o bile yok, gelde delirme. Geçen sene sorduğumda sponsor firma ile forma konusunda sorun yaşandığı bir kez daha söylenmişti bana. Satış yapan eleman sipariş verdiklerini ancak formaların geciktiğini söylemişti. Bu krize benzer bir durum, belki biraz daha hafifiydi pek gündem yaratmadı ya da o zaman bizi kandırdılar bilemiyorum. İşte bu denli bıkkınız Lotto'dan. Hazır böyle bir kriz çıkmışken yönetime sesleniyorum. Anlaşmaya çalışmayın şu firmayla gerek yok, anlaşalım paşa paşa Adidas ile hatta Puma ile güzel güzel giyelim formalarımızı, tesislere zamanında gelsin, Lotto ile olmuyor işte. Taraftarlar arasında yerli malı düşüncesi hakim, açıkçası bende ne kadar Adidas desem de yerli malı mantıklı bir seçenek, özellikle bu sene Lescon firmasının yaptığı formalar oldukça hoş duruyorlar. Bunun yanında her ne kadar River Plate çakması gibi dursada Diadora firmasının Gaziantep'e hazırladığı formalarda çok hoşlar. Belki River Plate benzeri formalar ama Türkiye'de bir benzerleri daha yok, oysa bizim bu seneki çubuklu formamız hemşehri Ankaragücü'nün çubuklusu ile aynı stilde.

Şu Lotto'yu gönderebilirsek çok güzel olur gerçekten. Umarım anlaşamaz taraflar. Lotto'dan sonra sıra formanın özelliğini bozan ve çok basit sade duran "Turkcell" reklamına gelir umarım. Ne güzel yakışırdı çubuklu Adidasa "M Oil" reklamı. Ya da herşey para demek değil derse Cavcav -ki hiç sanmıyorum- bir Unicef reklamı gibi reklamda biz alsak çok yakışmaz mı?

7 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Hacı çok önemli bir noktaya parmak basmışsın;)
Formalara sen hoş değil demişsin de,yanlış söylemişsin!Lotto'nun ürettiği formalar berbat.Bu kadar ucuz,bu kadar kelitesiz bir forma üreten bir firma ben hayatımda görmedim.Bizim mahlledeki Terzi Orhana söylesek bunlardan 2 misli daha güzel formalar yapacağına eminim.
Buyıl Ankaragücünün bildiğin gibi 100.yılı,100.yılı ama Lotto nun ürettiği formalara bak.berbat.Ankaragücünün 100 yıllık tarihinin en berbat formaları.
Bence kulüplerimiz derhal bu hatadan dönmelidirler.Yani Lottoyu bırakmalılar.En azından Türk malı olan Lescon'a geçebilirler(ucuz,kaliteli,en önemlisi Türk MAlı):)

Bi de hacı kulübün storeunda geçen sezonun ve varsa busezonun formaları ne kadar?(koleksiyon için lazımdı da:)

Gençay Ergez dedi ki...

Vallaha fiyat sormadım ancak en düşük 55 derler gibi geliyor bana. Benim gördüğümde sadece geçen seneki çubuklu forma vardı.

Adanasporlu dedi ki...

gençlerbirliği forması diyince aklıma hep sizin bastaş beton reklamı gelir,nedendir bilmiyorum ama ben o reklamın gençlerbirliği formasına çok yakıştığını düşünürüm.birde gençlerbirliği milan tarzı ince çubuklu forma altınada beyaz şort takıma çok yakışır,milan da adidas giyiyor sanırım.

Gençay Ergez dedi ki...

Baştaş Beton yıllarca sponsorumuzdu sebebide sahibinin takımdaki bir yönetici olmasıdır. Ama hem yerel bir firma hemde ismi bizimle özdeşleştiği için bende yakıştırırdım. Beyaz şort konusuna katılmıyorum pek. Ben daha gelenekselciyim sanırım. çubuklu altına siyah ve düz kırmızı forma altına siyah yada kırmızı şort bekliyorum. Ama dediğiniz ince çizgili yakışabilir milanın forması gibi düşününce yakıştırdım onu :)

Adsız dedi ki...

bu modeli degisikmis aslinda

http://degajman.blogspot.com/2009/09/haftanin-programi.html

Gençay Ergez dedi ki...

Sanırım 2 sene evvel bu modelide kullandık. Çok az kullanmıştık ama hatırlıyorum. Deplasman maçlarında giyiyorduk. İlk kez bi Beşiktaş deplasmanında gördüm.

Adsız dedi ki...

Ben lotto firma elemanı olarak şunu diyorum lotto nun çok kaliteli ürünleri var en önemlisi bence şu sponsor dan şikayetçi isek değiştirmek gerek neden giyiyor lar ki netice de zorlama yok istiyorsa dedikleri gibi puma ve adidas a geçebilirler kaldıki biz ne sorumlu olaylar görüyoruz puma adidas dan çokl var bu tarz da ürünler de emin olun hepsi aynı tasarım olarak beğenmeyenlere lafım yok ama sırf isim için isteyenler var hiç birşeyden anlamadan konuşuyorlar başka birşey değil

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara