23 Nisan 2009 Perşembe

Güzel ve Çirkin




Avrupa'da bu hafta Galatasaray-Fenerbahçe derbisi(!)ni aratmayacak bir olay yaşandı belkide Lugano'nun yada Sabri'nin en çok yapmak istediği şeyi Getafe-Real Madrid maçının 87. dakikasında Getafe kaptanı Javier Casquero'yu ceza sahası içinde sert bir hareketle yere indiren Real Madridli Pepe yaptı... Getafe kaptanını iterek yere indirdiği yetmediği gibi birde gelişine bir iki tekme patlatan Pepe adeta nispet yaptı Lugano ve Sabri'ye... "Öyle kuytu köşelerde çaktırmadan kafa atmak, adam boğazlamakla olmaz, takımım büyük yaptığım harakette büyük olmalı" deyip gözdağı verdi resmen... Asıl merak ettiğim İspanya Futbol federasyonunun bu harakete ne ceza vereceğidir. Getafe başkanı en az 10 maç diyor ama bizim başkanlar maça kadar birbirlerini yerken böyle olaylardan sonra iki dost(?) kulüp kesiliyorlar (bkz. Adnan Polat'ın maç sonu demeci). Gerçi bizim başkanları aratmayacak açıklamayı Real Madrid Teknik Direktörü Juande Ramos yapmış:
"Penaltıya sebep olduğu için kendisine çok kızdı ve havaya tekme savurmak istedi. Casquero'nun orada olduğunu görmedi bile, yoksa Pepe yerdeki rakibine bilerek vuracak bir insan değildir."

Futbolun Güzel Yanlarıda Var!!!

İngiltere'de ise çok hoş bir dev kapışma gerçekleşti. Takımlar Liverpool ve Arsenaldi.. Maç zaten 4-4 biterek işte dev kapışma böyle olur dedirtiyor... Dünyanın en çok haber olan derbisine inat işte futbol çok konuşmakla olmuyor icraat lazım dedirtiyor.. Tek güzellik bununla kalsa affedebiliriz belkide Fenerbahçeyi, Galatasarayı... Amma velakin konuk Arsenalin son transferi son gözdesi Euro 2008in en göze çarpan ismi belkide Rus Arshavin çıkıyor sahneye ve takımının 4 golünede imza atıyor.. Maç boyunca 4 pozisyona girip 4ünüde gol yapmak müthiş beceri. Türkiye futbolunun ilerlemeyiş sebeplerinden biride böyle oyunculara sahip olamamız belkide 4-4-2 dergisinin nisan sayısında Milli Takımımızın forvetlerinden biri olan Gökhan Ünal için şöyle bir saptama var ki sanırım herşeyi ortaya koyuyor:

"Ligde 85 şutunun 42sinde kaleyi, 45 pozisyonun sadece 9unda ağları buldu."

İşte maalesef bu durumdayız... Zaten çok kısır olan futbolumuzu ligimizin lokomotifi denilen takımlar çirkinleştirirken bizden beteride varmış diyerek Pepeyle buruk sevinç yaşıyoruz ama Arshavin gibi futbolu bizden çokta gelişmiş olmayan Rusya'nın bir evladının yaptıklarını görünce kahroluyoruz en azından kendi adıma kahroluyorum, geleceğe dair büyük endişeler duyuyorum...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara