30 Haziran 2009 Salı

Aykut Demir Kimdir?


22 Ekim 1988 doğumlu yeni oyuncumuz Aykut Demir. 21 yaşında Ümit Milli Takımımızın da defansında forma giyiyor. Geçen sezon NAC Breda takımı onu Excelsior takımına kiralamış. Henüz yaşı genç ve defans için iyi bir isim gibi gözüküyor. Niye mi? Hemen açıklayayım.

Kimdir? neyin nesidir? diyerek şöyle bir araştırma yapayım dedim. Ümit Milli Takımımızın defansında görev yaptığını tekrar hatırlatarak başlayayım. Daha sonrasında daha henüz 18 yaşındayken Fenerbahçe'nin anlaştığı duyurulmuş bu futbolcuyla. Daha sonrası noldu da gelmedi bilmem ama yalan haberdir diye de düşünüp biraz daha bakınayım dedim. 2006 tarihli bir diğer haber de başlık aynen şöyle "17'lik Aykut demir gibi" yazıyor. Detayında ise '88 doğumlu genç Aykut'un görevinin şu sıralar Real Madrid forması giyen ve o sıralarda 29 golle krallığa oynayan Klaas-Jan Huntelaar'ı durdurmaktı diye yazıyor. Nitekim habere konu olduğu için de bunu başarmış kendisi. Çoğu defansın baş edemeyip 29 gol atmasına sebep oldukları adamı 17'lik genç durdurdu diye Hollanda'dan bize kadar gelmiş haberi. Maç 1-1 bitmiş hatta tek golü 2. dakikada Huntelaar atmış ya o dakikadan sonra yakayı daha kurtaramamış. Maç sonunda Huntelaar'ın açıklaması oyuncumuz üzerine olmuş: "İlk dakikalarda biraz heyecanlıydı. O sırada golümü attım, ama sonra beni çok iyi tuttu" demiş şimdi ki Real Madrid'li.

Bu haberden 1 ay sonra Beşiktaş'ın teknik direktörü Jean Tigana'nın gençleştirme operasyonu kapsamında alınmak istemiş, Manisaspor'un teknik adamı Ersun Yanal'ın da devreye girmesiyle iki takım arasında bir rekabet başlamış. Babası Kenan Demir, "Oğlum Türk Milli Takımı'na hizmet edecek. Bu yüzden ona Hollanda pasaportu bile çıkartmadık. Barcelona ve Chelsea de onu istedi. Ama biz NAC'ta bir süre daha oynayıp tecrübe kazanmasını istiyoruz. Zaten menajerliği Hollanda'nın en iyi isimlerinden biri olan Kees Ploegsma'ya verdik" diye açıklama yapmış bu haberlerin ardı sıra. Barça ve Chelski istemiş midir? Yoksa bir taktik midir? bilinmez.

Bu haberlerden de sıyrılıp 1 ay daha geçtiğinde sitelere Aykut'un yılın futbolcusu anketinde NAC Breda'nın en iyi 3. futbolcusu seçildiğinin haberi düşmüş. 5.800 oyun kullanıldığı ankette birinci 7.8, ikinci 7.7 puan alırken Aykut 7 puanla 3. olmuş. O dönem Fenerbahçe'den ayrılıp Breda'ya giden Hooijdonk ise Aykut'un gerisinde kalmış ve 4.1 puan alabilmiş. Annesi küçükken onu uyutabilmek için kucağına top koyduğunu söylemiş. Futbol aşığı bir genç olduğunu belli etmek için. O dönem Türkiye'ye transferine pek olumlu bakmıyolarmış. 19 yaşına geldiğinde Hollanda'nın bütün ünlü kulüpleri istemiş kendisini. Ajax, Psv Eindhoven, Feyenoord ve AZ Alkmaar’ın bonservisi ile transfer etmek istediği Aykut, kulübü NAC Breda'nın çok yüksek fiyat istemesi üzerine bu kulüplere gidememiş. Daha sonrasında devreye giren Excelsior takımı araya tanıdıklar sokup Aykut'u 6 aylığına kiralamayı başarmış. Orda da başarılı performans gösterip Ümit Milli Takım formasını bırakmamış. Trabzonspor Ceyhun Gülselam ve Aykut arasında baya tereddüte düşüp sonunda Ceyhun'u almış ya aynı ayarda oyuncular olduğunu düşününce Ceyhun'un performansından Aykut'u da az çok çıkarabiliriz gibi düşünüyorum. Daha sonrası ise malum bonservisi elinde olan oyuncuya Türkiye'den bizim dışımızda Sivas ve Ankaraspor teklif etmiş.

Yetenekli bir oyuncu olduğu görülüyor haberlere göre ama pek canlı izleyemediğim için ne desek şimdilik sadece umut ve temenni olarak kalır. Yine de pek olumsuz bir durum gözükmüyor. Sadece bu kadar çok isteyeni varken neden Türkiye diye sorulabilir. Bu tereddütleri de aşmanın tek yolu izleyip görmek umarız hayırlı olur takımımız için.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara