11 Haziran 2009 Perşembe

Senden Bana Son Kalan Bir Küçük Resim Şimdi!


5 Yıldır formamızı başarıyla giyen bir oyuncu bahsedeceğimiz kişi. Sıradan bir futbolcu değil kendisi, O Gençlerbirliği kültürüne uyan ve bu kültürü yaşatan bir futbolcu. Uzun yıllardır Gençlerbirliği taraftarı olan babamdan dinlediğim eski has futbolcuların modern zamandaki yüzüydü Mehmet Nas.


5 yıl forma giyebilmek bir kulüpte doğrusu büyük başarı diyebiliriz Türk futbolunun Anadolu kulüpleri olarak tabir edilen takımlarımızda. Olası her başarısızlıkta zaten çorap gibi değiştirilen teknik adamların yanında, futbolcularda da bu durumu görebiliyoruz. Futbolcunun başarısızlığı anında sözleşme feshiyle sonuçlanabilirken, yakaladığı başarılı grafikte ise 3 İstanbullu'nun astronomik teklifiyle birlikte kendini alem(!)lerde buluyor. Hiç bişey olmadı kulüpten alacağım var diyen futbolcu kendi çekip gidiyor(ki bu sezon bu sayı rekor orandaydı.) İşte bu hengame de kulübümüze 5 sene hizmet etmişti Mehmet Nas. Bu sene biten sözleşmesini bana göre şok bir kararla yenilememe kararı aldı yönetim.


Bu sene yaşadığımız hezimetin bir sorumlusu, suçlusu, bir kan değiştirme operasyonu yapılacaksa bile dokunulmaması gereken tek isimdi Mehmet Nas. Gençlerbirliği için bu sezon birşeyler yapmaya çalışan tabiri caizse yırtınan, çırpınan tek isimdi diyebilirim. Sadece oynadığı oyunla bile gönderilmeyi haketmezken birde taraftarın gönlünde kurduğu taht var ki paranın satın alamayacağı şeyler var ciddende dedirten bir durumdur. gencler.org sitesinde yapılan yılın futbolcusu anketinde ilk sırada yer alması futbolunu kanıtlıyor. 5 sene hizmet ettiği kulübümüzde biz taraftarlarla gönül bağını çok iyi kurmasını efendiliğiyle, duruşuyla, alnının teriyle bildi. Mehmet ne maliyet, ne başka sebeplerin göz önüne alınmadan imza atılması gereken futbolculardan biriydi. Taraftarın sevgisini kazanmış bu adam oynadığı futbol bi kere sırf bu özelliğiyle takımda tutulmalıydı. Yıllardır taraftar olarak jübilesini bizde yapmasını en çok istediğimiz futbolcuların başında geliyordu. Onu anlatmak için ne çok şey söylenebilir bilmiyorum ama ne kadar kaliteli olduğunu bir cümle ile anlatmam gerekirse:

"Türk futbolunun çınarı dediğimiz Gençlerbirliği'nin yıllardır yapamadığını 4 senelik bi çalışma sonunda başarıp Şampiyonlar Ligine kalan Sivasspor'un Mehmet Nas'ı seneye için ısrarla istemesi yeterli olacaktır sanırım"


Maalesef ama maalesef transfer sezonun en büyük kaybını yaşadığımızı düşünüyorum. Seneye için yönetimden goller beklerken, topu kendi ağlarımızda gördük sanırım. Bu senede hüsran gibi duruyor. Yönetimi eleştiren bir yazı gibi oldu ama esas amacım Mehmet Nas'a olan minnetimi anlatmaktı bu yazıda. Ne diyeyim senden bana son kalan bir küçük resim şimdi(bkz. sol üst köşe). Yolun açık olsun, herşey için teşekkürler büyük futbolcu büyük insan Mehmet Nas.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara