24 Haziran 2009 Çarşamba

Kaybolan Yıldızlarımız! #1



Eski futbolcularımızı takip etmek Gençlerbirliği taraftarları arasında bir gelenektir diyebilirim. Başka takımlara giden bizim parlattığımız yıldız(!) adaylarımızın başarılarıyla övünürken, kaybolup gidenlere üzülür neden böyle oldu acaba diye düşünürüz. Kimi kendi başını yesede, kimini gittiği takım harcamışta olsa onlar bizim çocuklardır hep. Kendi kişisel merakım üzerine de ufak bir araştırma yapıp böyle bir konu oluşturayım dedim. İlk yazımın konusu da bizim yetiştirdiğimiz ve patlama beklediğimiz defans oyuncumuz Beyhan Sümer.

Beyhan Sümer
Gençlerbirliği geleneği, altyapıdan da çok oyuncu yetiştirdiğimiz döneme rastgeldi onun gelişide. Altyapımızdan 1998 de profesyonel sözleşmeye imza atmış Beyhan. Şubat '81 doğumlu oyuncumuz böylelikle 17 yaşında A takıma alınmaya başlar. Genç bir isim olmasından dolayı iki sene kadar PAF takımında maçlara çıkan Beyhan Sümer 2000-2001 yılında kadroya girer olmuş ve Ersun Yanal'ın geldiği sene sonradan da olsa forma şansı bulmuştur. Yıldız adayı dememizin sebebiyse U-15 yaş grubundan başlamak üzere U-16, U-17, U-18 yaş gruplarında Milli Takım formasını sürekli terleten bir isim olması. Bu genç milli dediğimiz takımlardaki başarısı haliyle onu Ümit Milli takıma kadar taşıdı. Benimde sık sık maça gitmeye başladığım dönemlerde beğendiğim bir isimdi kendisi. Ümit Milli takıma bol oyuncu verdiğimiz dönemlerde Milli Takım bahane, bizimkiler şahane diyerek sıkça takip ettiğim biriydi. Hatta bizde pek forma şansı bulamamasına karşılık Ümit milli takımın neredeyse değişilmez elemanlarından biriydi Beyhan. Trabzonlu olmasındandır belki de hırçın futboluyla tanıdığım bir isim. Rakibe basan, tabir-i caizse ısıran bir defans adamıydı ve dediğim gibi belki karadeniz hırçınlığı, belki fazlaolan hırsı biraz fazla kaçınca ne zaman kart görecek diye de insanı endişeye sevk edebilen bir isimdi. Toplam 79 milli maçta görev alması yinede ne kadar yıldız potansiyeli olan bir oyuncu olduğunun göstergesi.
Fazla forma şansı bulamayan Beyhan 2003 senesinde Kayseri Erciyes'e (Bugün ki Kayserispor) kiralanır. Pişsin diye gönderildiği Erciyes'te milli takımlarda gelebildiği son nokta olan Ümit Milli takımda da son maçını oynar. 2004 Avrupa Şampiyonası Elemesi için Almanya'ya karşı oynadığı bu son maçta 93. dakika da kırmızı kart görerek hırçınlığını bir kez daha göstermiş. Volkan Demirel, Hamit ve Halil Altıntop kardeşler, Servet Çetin, İbrahim Toraman gibi bugünün parlak isimleriyle yanyana oynamış bu son maçında. TFF kayıtlarına göre 18 maçta forma giyip Erciyes adına geri Gençlerbirliği'ne dönsede yeteri kadar pişmediği kanaatine varılmış olmalı ki ertesi sezon için İstanbulspor'a kiralanmıştır. Kendisini bu dönemde de az çok izlemiş ve hep bir geri gelmeli kanaatim olsada tekrar İstanbulspor'a verilince bende orda takipten kopmuş bulundum. 2005'te gittiği İstanbulspor'da çok forma giyememiş ve devre arasında bir alt lige Pazarspor'a geçmiş Beyhan. İyice düşüşe geçmiş bu dönem artık dikiş tutturamamış her sene bir takım değiştirmiş. Pazarspor'dan Karagümrükspor'a ertesi sene de Bucaspor'a transfer olmuş. Bucaspor'dan yine TFF kayıtlarından anladığıma göre Bilecikspor'a transfer olmuş. Bu sezon ise hiç forma giymemiş. Hala sözleşmesi Bucaspor'da görünüyor.

Bu hırçın ve yetenekli genç nedendir bilinmez ama bugün milli takımın değişilmezi olacak potansiyeli varken bir anda böylesine düşüş yaşayan bir kariyere sahip olmuş. Keşke böyle olmasaydı diyor insan, hele bir de bizim çocuklardan olunca daha bir üzülüyorum. Yaşı an itibariyle 28, belki çok yüksek hedefler için geç kaldı ama artık yeni yetişecek yıldızlara ağabeylik yapacak ve öğüt verebilecek tecrübeye sahip. Tecrübesiyle kendisi olamadı belki ama yeni gençleri yıldız yapar ve futbolculuk yaşamının ardından da antrenör olarak da Türk futboluna milli futbolcu sıfatıyla uzun yıllar hizmet eder umarız.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara