2 Ocak 2010 Cumartesi

Savaş Alanı Değil, Bir Stadyum Burası!

Burası Bosna ya da Kosova değil değerli okuyucular. Bu resimlerin sahibi çok sevdiğim Ahmet Günen ağabeyim böyle tanımlıyor burasını. Daha bi kaç post evvel Bank Asya 1. lig standartlarına uyum sağlaması için yenilendiği haberini verdik ama oldukça yanıldığımızı görüyoruz. Burada ateşli taraftar grupları arasında savaşta yaşanmadı. Kendi halinde mütevazı bir semt stadı. Bu savaştan çıkmış gibi görüntüsü olan yer maalesef Ankara Cebeci İnönü Stadyumu. Ankara'nın en büyük kapasiteli stadı, bir kaç hafta evvel yenilendi ancak ne kadar yenilendiği ortada.
Futbol Federasyonu mali destek ile koltuk taktırmış, yeni skorbord yaptırmıştı bu stada. Bank Asya 1. Lig statüsünde sadece görünür yerlerin yenilenmesi lazım diye talimat mı vardır bilinmez ancak Cebeci İnönü Stadyumunun kale arkası kısımları içler acısı halde. Ne bir oturak, ne bir ıslah var. Sıvaları dökülmüş, koltukları sökülmüş, savaştan çıkmış bir halde Cebeci İnönü. Ankara'da stadlara verilen önem ortada. Birinci lig maçları olmasa, belki İstanbul takımları maç yapmayacak olsa, Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ait bir diğer stadımız olan 19 Mayıs'ın hali de böyle olacak. Hoş dış cephesi yavaş yavaş bu yolda ilerliyorda.



Ondan sonra çok sayın GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül çıkıp "Ankara'ya çok modern stad yapacağız" diyor. Yeni yapılacak stada da böyle bakacaksanız hiç yapmayın. Verilen paralara yazıktır, günahtır. İngiliz taraftarların kaçıncı ligde olursa olsun stadları doldurmalarına çok gıpta ederiz ya bir onların 4. kademe takımlarının stadına bakın, bir de bizim arka bahçemiz 1. lig maçlarının yapıldığı şu stada. 2 koltuk taktınız diye modern mi oldu stad? Stadın sahibi stada değer vermiyor ki, taraftar değer verip maç izlemeye girsin? Verin şurayı TOKİ'ye mi nereyeyse, daha fazla can çekişmesin yıkılsında huzura kavuşsun Cebeci İnönü. EURO 2016 seçici komitesine göstermek lazım bu stadı, değil EURO 2016 uzunca bir süre tüm adaylıklardan ihraç eder adamlar bizi.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Yetkili mercilerimiz; Cebeci Stad'ının revizyonu için keşke bir açıklama yapmasalardı. Sessiz sedasız koltuklar monte edilse, merdivenler sarıya boyansa futbol severler tarafından takdirle karşılanırdı. Ama yapılan açıklamalar sonucu Ankara'lı futbolseverler ve taraftarlar olarak beklentilerimiz elbette yüksekti. Demirspor-Beylerbeyi maçında beklentilerimizin boşa çıktığını üzülerek gördük. Bu stadyum Ankara'mıza hiçmi hiç yakışmıyor...

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara