5 Şubat 2010 Cuma

Gençlerbirliği Ve Rakipleri 2009-2010 Sezonu 20. Hafta


Beşiktaş ile İnönü Stadında 20. haftanın açılış maçında karşı karşıya geliyoruz. En son 2001 senesinde mağlup ettiğimiz Beşiktaş karşısında makus talihimize bir son verme niyetindeyiz.


Gençlerbirliği'nde eksik yok. Ancak tam olarak hazır olmadığı düşünülen yeni transferimiz Jurica Vranjes bu maç için kadroya alınmadı. Ayrıca sakatlıktan sonunda kurtulup antremanlara başlayan genç forvetimiz Sinan Ayrancı'da henüz hazır olmadığı gerekçesiyle kadroda yok. Beşiktaş karşısına klasik 11 imiz ile çıkacağız. Hafta içinde kanat antremanları yaptığımız haberleri geldi. Kontratak veya orta-kafa-gol deneyeceğiz büyük ihtimalle. Kontratak veya kanat oyununda en etkili ismimiz an itibariyle şüphesiz Hurşut Meriç. Ancak ailevi problemleri yüzünden antremanlarda tam verim verememiş sözde. Bu sebeple yedek başlayacağı söyleniyor. Bana kalırsa böylesi daha iyi oyunun sıkıştığı ve Beşiktaş'ın yorulduğu anda oyuna girerse sol kanadı felç edebilir Hurşut. Gerisi Kahe'ye ve ilk 11'de başlayacağı söylenen Mustafa Pektemek'e kalıyor. Kahe maça yüksek ihtimal tek forvet başlayacak ancak kanat oyunu oynayacaksak Mustafa Pektemek'in de forvette olması lazım. Kanatta orta açmakla görevli bir Mustafa çok verim vermez ama hava toplarında ki üstünlüğü ile forvette en büyük gol silahımız olur.


Beşiktaş cephesinde en önemli kayıp Mustafa Denizli. Ameliyat olan Mustafa Denizli bu maçta takımın başında olamayacak. Tayfur Havutçu ile maça çıkacak Beşiktaş'ta bu durumun ne kadar etkisi olur bilinmez ancak hafta içinde sakatlığı bulunan Ferrari bu maçta oynayamazsa Beşiktaş için büyük eksiklik olacaktır. Ayrıca gol yollarında ki sıkıntıları da bu maçta devam ederse, İnönü'den puan veya puanlar almaya çok yakınız. Beşiktaş tarafından beğenilmeyen Rüştü'yü aşmak maçın bizim açısından en zor işi olacağı kanaatindeyim.


Umarım makus talihimizi gömeriz tarihe de şöyle güzel bir galibiyetle döneriz Ankara'ya. Beşiktaşlı taraftarlar Demirören'i protesto edeceklermiş, destekleriz hatta Beşiktaş'ı yenersek Demirören'in üstünde daha bir baskı olacaktır ve bundan iyi de protesto olmaz diye düşünüyorum. Bizi desteklesinler maç boyu =D.

2 yorum:

UzunPaslar dedi ki...

Vranjes uzun zaman oynamamış, 2-3 haftaya ancak hazır olacaktır bence. Hurşut'un oynatılmasını beklerdim ama ailevi sorunlarından haberim yoktu.

Çok zor maç olacak. Keyifli de olacak. Gençlerbirliği ilk golü atarsa büyük bir ihtimalle puan alır. Golü yerse işi hayli zora girer.

Gençay Ergez dedi ki...

böyle ağır maçta oynaması zaten sakıncalı olurdu. Bide bacağında sertlik varmış riske etmek istememiş doll vranjesi.

Hurşut 90 dakikayı çıkaramıyor bence sonradan girmesi daha hayırlı. defansı sağlam tutmak gerek en zayıf halkamız radeljic ile kerem olacak bu maçta. bide rüştü gününde olmazsa iyi olur :D

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara