20 Nisan 2010 Salı

Bir Zaman "Gençler" Forması Giydiler! #5

BENT CHRISTENSEN ARENSOE
Gençlerbirliği'ne gelmiş ilginç isimlerden biri daha; Bent Cristensen. Danimarkalı eski forvet oyuncusu bir diğer ilgin isim olarak yazdığım Roger Lukaku'nun takımdan ayrılmasıyla yerine gelmiş bir isim. 1967 doğumlu oyuncu artık yaşının ilerlemesiyle 30'lu yaşlarında yani 1997-1998 sezonuna Gençlerbirliği'ne katıldı. Bu oyuncuyu ilginç kılan özelliklerinden biri Danimarka Milli Takımı oyuncusu olması.

İlk bakışta ne var bunda denilebilir aslında ancak bu Danimarkalı milli futbolcunun özelliği 1992 Avrupa Şampiyonasında tatilden toplanıp son anda gelen ve şampiyon olan kadronun bir elemanı olması. Yugoslavya'nın dağılmasıyla birlikte diskalifiye edilip onların yerine Danimarka Milli Takımı alınır turnuvaya. Tabir-i caizse tatilden gelerek şampiyon olan ve gerçekten tarih yazan bu milli takımın forvet oyuncularından biridir Christensen. Toplamda 26 kez Danimarka Milli Takımı forması giyen Christensen toplamda 8 gole imza atar. Gençlerbirliği'nde ki formuda gerek Babangida gerek Lukaku'da olduğu gibi çok iç açıcı değildir.

1997-1998 sezonunu aynen geçen sene olduğu gibi 3 takımın eşit puanda bitirip farklı olarak averaja bakılarak son anda düşmekten kurtulup 14. bitiren Gençlerbirliği'nde forvet olarak görev yapan Christensen 16 maçta 3 gol atabilir ancak ve ertesi sene ülkesinin takımı Brondby FK takımına gider. Bizde çok iz bırakmadan da gitse, ülkesinin en önemli takımlarından Brondby takımının kendisini alması seneler geçsede ne kadar önemli bir isim olduğunun göstergesi. Yine bizden sonra 2 sene ülkesinde oynayan Christensen Brondby adına bu sürede 50 maça çıkıp 20 gol atma başarısı gösterir. Ardından da emekliliğini vererek önce bir ikinci lig takımında teknik direktörlük yapar. Sonrasında ve halen günümüzde Brondby takımının Genç Akademisinin başında bulunmakta.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara