12 Nisan 2010 Pazartesi

Bursaspor Taraftarına!


Bursaspor taraftarı çok sevdiğim bir taraftar grubudur. Kardeşleri Ankaragücü'nden daha çok seviyorum kendilerini açıkçası. İzlemekten de büyük keyif aldığım taraftar grubu. İlk yarıda 2-1 yendiğimiz Bursa'daki maçta bizi öyle bir ağırladılar ki hayranlığım kat kat arttı kendilerine. Es-Es taraftarı dahi bizim sahamızda durduk yere bize küfür ederken Bursa'yı kendi evinde yendik adamlar tek damla küfür etmedi bize ve tebrik ederek yolladılar bizi.

Ancak şampiyonluk havası dedikleri olay bir başka anlaşılan. Ankara'da muazzam bir Bursaspor taraftarı vardı. Kendi sahamda deplasman havası yaşamama rağmen cidden izlemekten büyük keyif duydum kendilerini. Gel gelelim onlar ne kadar Bursaspor'a aşıksa, peşinden koşturuyorsa deplasman deplasman bizde Gençlerbirliği'ne o kadar aşığız ve peşinden koşuyoruz. Haliyle ortada bir maç var ve bu maç benim takımımın maçı bende 90 dakika desteklemek zorundayım. Çünkü onların galibiyeti, benim mutluluğum demek. Bursasporlular maalesef bunu anlayamadılar bu maçta. Ne kadar Gençlerbirliği forumuna girseler Bursa'nın kazanmasından gocunmayacağını söyleyen posta denk geleceklerdir ancak sevdamızdan ötürü bu maçta takımımızı destekledik, hatalı hakem kararlarına ıslık çaldık, yeri geldi kendi oyuncularımızı yuhaladık. Bursasporlular istedi ki yatalım maça. Böyle birşey hiç bir taraftar grubundan beklenemez. "Sanki şampiyon olacaklar, nasıl oynuyor öyle gavurlar" anlayışı kadar çirkin bir anlayış yoktur bana göre futbolda. Amaç kazanmaksa haketmek gerek. Bursaspor hakkıyla kazansaydı gocunmazdım, üzülmezdim, biz yensek sevinirdim, en berbat şey beraberlik olurdu, o da başımıza geldi.

Takımımızı alkışladık, destekledik diye Bursasporluların ıslıkları normal ancak maç sonu jest olsun diye "Şampiyon Bursa" diye bağırmamızla el kol hareketleri, küfürler havada uçuştu. "Şampiyon Bursa alkışlayın ulan i... Gençler" gibi çirkin tezahüratlar gerçekten hiç yakışmadı. Biz de istiyoruz şampiyon Bursa olsun ancak ne yapalım illa ki sizi mi destekleyelim, kendi oyuncumuza küfür mü edelim? Bursa-Ankaragücü maçlarında hangi Bursalı diyor ki bunlar bizim kardeşimiz yatalım bu maça kendi adamlarımıza sövelim diye. Yada tam tersi hangi Ankaragüçlü Bursa maçında böyle düşünüyor. Tek kelime küfür etmedik sadece alkışladık buda bizim büyüklüğümüzdür diyorum, Bursaspor taraftarını kınıyorum. Herşeye rağmen biz hala Bursaspor'un şampiyonluğunu istiyoruz. Umarım bundan sonraki maçlarını kazanarak mutlu sona ulaşırlar.

Tek ricam kendilerinden; mutlu sona ulaşırlarsa "5. Büyük olmaya değil, saltanatı yıkmaya geliyoruz" sloganına her daim sadık kalmalarıdır.

4 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Bursaymış,Es-es miş bilmemeneymiş alayı yalan.Şampiyonluk havası da hikaye,adamlar bir insanın en kutsal varlığına anasına küfrediyorlar abi sen daha onlara nasihat ediyorsun.Bu alemde bizim taraftardan başkası yalan...

Adsız dedi ki...

Beraberliğin verdiği üzüntüyle yapılmış yersiz hareketler diyelim maç sonundakilere.Bir bursasporlu olarak özür dilerim arkadaşlarım adına ama emin olun bursa taraftarının burnu şampiyonluk yarışıyla havaya kalkmış değil.Öyle olsa Antalya maçında olay çıkardı sahadaki zaman geçirmeye çalışan futbolcuları görünce.O maçta kendi sahamızda geri düştüğümüz halde küfür edilmedi sırf anadolu takımı diye ki Antalyayı hiç sevmeyiz.Biz Trabzon gibi şampiyon olunca Anadolu takımı kimliğini bırakmayız emin olun ki.Gençlerbirliğine de başarılar bundan sonraki maçlarda...

Gençay Ergez dedi ki...

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim kendim ve Gençlerbirliği taraftarları adına. Bursaspor'un Türkiye Kupası finalinde bizi desteklemesi 2-3 senedir aramızda bir gönül bağı kurdu. Ben Bursaspor'u ve taraftarını izlemeyi çok seviyorum ancak o sinirle bize edilen küfürler bir an düşündürdü beni ve üzüldüm. Aslında birazda Ankaragüçlülerin kışkırtması olarak düşünüyorum. Umarım aramızda bu ufak tatsızlıklar dışında olay olmaz, her zaman sıkı bir rakip ama bir o kadarda dost kalırız. Bursaspor'a yolunda başarılar diliyorum. En büyük destekçiniziz..

Emre ANGI dedi ki...

Birşeyi düzeltmek isterim ;

Eskişehirspor taraftarları olarak size Ankara'da ayıp edilmişti ancak küfür sayılmazdı söylenen.Kötü söz ama küfür değil :)

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara